szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Bundestag nagy többséggel törvénymódosító indítványt fogadott el, amelynek célja, hogy szélsőjobboldali felvonulások váljanak lehetetlenné a holokauszt áldozatainak emlékhelyeinél.

Ilyen helynek minősül a Berlin szívében májusban megnyíló holokauszt emlékhely, s tiltott területek lennének az egykori koncentrációs táborok helyén létesült múzeumok, emlékhelyek is. A területek kijelölése a tartományok feladata lenne. A törvénymódosítást még a felsőháznak, a Bundesratnak is jóvá kell hagynia, ám az előjelekből ítélve a tartományi képviselet is elfogadja majd az indítványt.

A német pártok a módosítással már azt meg szeretnék akadályozni, hogy neonácik tüntethessenek Berlin központjában, a Brandenburgi kapunál a II. világháború befejezésének 60. évfordulóján.

Nem élvezett ugyanakkor többséget az a javaslat, hogy a közeli Bundestag (Reichstag) környékének védett területét kiterjesszék a Brandenburgi kapuig. A parlament környékén gyakorlatilag tilos a tüntetés, arra hivatkozva, hogy nem szabad zavarni a törvényhozói munkát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hét nap

SZÉTHARANGOZOTT ÚJNÁCIK

Harangozással lehetetlenítettek el egy újnáci tüntetést a múlt szombaton Magdeburgban, Németország Szász-Anhalt...

Itthon

A nyilas tüntetésig nem módosul a gyülekezési törvény

A négy parlamenti frakció csütörtöki találkozóján megállapodott arról, hogy október 15., a tervezett hungarista demonstráció napjáig nem születik olyan törvénymódosítás, amellyel a rendezvényt meg lehetne akadályozni.

A Samsung is kiveheti a töltőt és a fülest az új Galaxyk dobozából

A Samsung is kiveheti a töltőt és a fülest az új Galaxyk dobozából

Bródy dalt írt az SZFE-s diákokról

Bródy dalt írt az SZFE-s diákokról

Nem tüntettek fel ismert alapbetegséget egy 34 évesen elhunyt koronavírusos férfinál

Nem tüntettek fel ismert alapbetegséget egy 34 évesen elhunyt koronavírusos férfinál