szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tirolnak, a nagy többségében katolikus osztrák tartománynak ezentúl két védőszentje lesz: Szent József mellett Szent György is oltalmazni fogja – jelentette be ünnepélyes külsőségek között Helmut Mader, a tartományi törvényhozás konzervatív néppárti elnöke.

Mader szerint ezzel a döntéssel „csak az abszolutizmus által elkövetett hibát javították ki”. Jóllehet a tiroliak már évszázadok óta patrónusukként tisztelik Szent Györgyöt, 1772-ben mégis Szent Józsefet nyilvánították hivatalosan védőszentté. Ami azt mutatja, hogy a diktatúrák időnként égi dolgokban is képesek dönteni. Március 19-e mellett tehát ezentúl április 23-a is ünnepnap lesz Tirolban, de a közhivatalnokok számára továbbra is mindkettő munkanap marad.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Nagy a lavinaveszély Tirolban

Nagy lavinaveszélyre figyelmeztetett pénteken Tirol északi részén az osztrák tartomány lavina-előrejelző szolgálata, amely 4-esre értékelte a kockázatot az ötfokozatú skálán.

MTI Világ

Egy idős tiroli férfi perbe fogta a Volkswagent

Nikolai Borg 85 éves tiroli lakos perbe fogta a Volswagen konszernt, mert állítása szerint az ő tervén alapul a cég ismert VW logója. Az idős tervező azonban nem akar pénzt, hanem csupán annyit, hogy a Volkswagen nyilvánítsa ki: része volt az embléma tervezésében.

Pénzügyek

Tiroli rémes

"Légvár" - így értékeli ma az osztrák számvevőszék az utóbbi tíz esztendő ünnepelt pénzügyi konstrukcióját, a...