szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Emberéleteket is követelt a hét végén az Ausztria nyugati-északnyugati részét, Dél-Németországot és Észak-Olaszországot sújtó ítéletidő.

Felső-Ausztria tartományban a viharban kidőlt fa agyoncsapott egy embert.
    
Észak-Olaszországban, Bergamo körzetében egy 65 éves férfi vesztette életét, miután a viharban felmászott a háza tetejére, hogy rögzítsen ott valamit, és az erős szél lesodorta az ötméteres magasságból. A nagy mennyiségű - helyenként jégverés formájában érkező - csapadék miatt több helyütt kisebb áradások, földcsuszamlások voltak.
    
Dél-Németországban - Baden-Württemberg tartomány és Bajorország egyes vidékein - szintén ítéletidő tombolt. Kidőlt fák, megrongált tetőzetek, villámcsapás okozta tüzek, elárasztott pincék jelezték a helyenként óránként 111 kilométeres széllökésekkel és heves esővel kísért vihar útját. A kár tetemes. A Baden-Württemberg tartománybeli Waiblingenben villám csapott egy 47 éves és egy 48 éves nőbe. Mindketten túlélték az esetet.
    
A bécsi központi meteorológiai intézet lehűlést - 25 Celsius-fok körüli maximális nappali hőmérsékletet - és változékony időt jósol a következő hetekre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lantos Gabriella: Jó az orosz vakcina, de az engedélyezése politikailag motivált

Lantos Gabriella: Jó az orosz vakcina, de az engedélyezése politikailag motivált

A járványban az államé lett a Zuglói Filharmónia

A járványban az államé lett a Zuglói Filharmónia

Kilépett a DK-ból az óbudai alpolgármester, mert csalódott Gyurcsány Ferencben

Kilépett a DK-ból az óbudai alpolgármester, mert csalódott Gyurcsány Ferencben