szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Trump többször is lojalitást kért az FBI-vezértől - derült ki James Comey szerdán nyilvánosságra hozott írásos nyilatkozatából.

Megerősítette James Comey, az amerikai Szövetségi Nyomozó Hivatal (FBI) májusban menesztett igazgatója, hogy Donald Trump amerikai elnök azt kérte tőle: hagyjon fel az esetleges oroszországi beavatkozás miatt gyanúba keveredett volt nemzetbiztonsági főtanácsadója, Michael Flynn ügyében folyó nyomozással.

A kongresszus számára készült, szerdán nyilvánosságra hozott írásos nyilatkozatában Comey, akit Trump elnök május 9-én menesztett váratlanul, a február 14-én az Ovális irodában tartott megbeszélésen a Flynn-ügyben elhangzott Trump-kijelentést idézte: "Remélem, hogy talál valami módot arra, hogy abbahagyja ezt, és hagyja futni Flynnt. Ő jó ember". 

Egy január 27-i négyszemközti vacsorán Trump Comey szerint kijelentette: "Lojalitásra van szükségem, lojalitást várok".

A nyilatkozatból az is kiderült, hogy Comey január elején tájékoztatta Trumpot, hogy személye ellene nem folyik vizsgálat az elnökválasztási kampányba való esetleges orosz beavatkozás ügyében folytatott FBI-eljárás keretében.

Comey közölte: a megválasztott elnökkel folytatott, említett találkozó után, a New York-i Trump Toronyból távozva az FBI egyik szolgálati kocsijában a laptopján dokumentálta az elhangzottakat.

Írásos nyilatkozatában Comey egyebek közt felidézi, hogy négy hónapra visszatekintve kilenc, Trumppal folytatott beszélgetést tud felidézni, ebből három személyesen, hat pedig telefonon zajlott le közöttük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Népszava: Már mozgósítják az orvostanhallgatókat az egészségügy túlterheltsége miatt

Népszava: Már mozgósítják az orvostanhallgatókat az egészségügy túlterheltsége miatt

Autót lopott születésnapjára egy 15 éves fiú, az árokban kötött ki - videó

Autót lopott születésnapjára egy 15 éves fiú, az árokban kötött ki - videó

A dalai láma is megkapta az első oltását

A dalai láma is megkapta az első oltását