szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A politikus új feleségét azzal vádolják, ő szervezte meg elődje megölését. Királydráma Lesothóból.

Bejelentette lemondását a lesothói miniszterelnök, a 80 éves Thomas Thabane amiatt kényszerül távozásra, hogy előző felesége elleni gyilkosság fő gyanúsítottja jelenlegi neje lett - írja a Bloomberg.

Thabane 2017 júniusában került a Dél-Afrikai Köztársaságba beágyazott 2 milliós királyság kormányának élére, mindössze két nappal az után, hogy agyonlőtték 58 éves volt nejét, Lipolelót. A gyilkosságot egy több évig tartó jogi csatározás előzte meg a két nő között, amelynek végén, 2015-ben – Thabane előző miniszterelnöksége idején - a helyi legfelsőbb bíróság azt mondta ki, hogy Lipolelo mindaddig First Lady marad, amíg nem véglegesítik a válást annak ellenére, hogy időközben egy szertartáson már nőül vette a kormányfő Maesiah Thabane-t.

A gyilkosságot korábban ismeretlen fegyvereseknek tudták be, bár Thabane lánya tavaly nyilvánosan megvádolta Maesiah-t annak megszervezésével. Nemrég azonban a nyomozók olyan bizonyítékokat tártak fel, amelyek arra utalnak, a politikusnak és mostani – harmadik feleségének – is köze lehetett a bűncselekményhez. A nő ellen elfogatóparancsot adtak ki, ám egyelőre nem gyanúsították meg - írta a Reuters, megjegyezve: Thabane sem indokolta meg, miért távozik a kormányfői székből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az oroszoknak nem tetszik, ahogy a nyugat beszél a vakcinákról

Az oroszoknak nem tetszik, ahogy a nyugat beszél a vakcinákról

Jövő héttől hatféle koronavírus elleni vakcina lesz elérhető Magyarországon

Jövő héttől hatféle koronavírus elleni vakcina lesz elérhető Magyarországon

Brad Pitt saját ruhakollekcióval állt elő

Brad Pitt saját ruhakollekcióval állt elő