szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kedden 18 órakor közzétették az olasz koronavírus-fertőzések legfrissebb statisztikáit. Már több mint 10 ezer fertőzöttet számlálnak.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Összesen 10 149 embert diagnosztizáltak már koronavírus-fertőzéssel Olaszországban – közölte a polgári védelem kedden kora este.

Ez 529-cel magasabb szám a hétfőinél. A 10 149-ben benne vannak a már meggyógyult és a már elhunyt betegek is.

Az elhunytak száma 631, vagyis 168-cal magasabb, mint a hétfői adat. Ennyi áldozatot még nem szedett egy nap alatt a koronavírus.

Az aktuális fertőzöttek száma 8514, a tegnapinál 619-cel magasabb. Közülük 5038-an feküdnek kórházban, 877-en intenzív osztályon, míg 2599-en házi karanténban vannak.

Bár az olasz kormány által hétvégén életbe léptetett első intézkedések hatására Észak-Olaszországból dolgozók tömegei indultak haza a déli városokba, ami aggodalmat okozott ezekben a városokban is, az egyelőre nem látszik az adatokból, hogy a déli országrészben kifejezetten megugrott volna a fertőzöttek száma.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
SZFE: Kiderült, kik indítanak osztályt, Vidnyánszky Attila is rajta van a listán

SZFE: Kiderült, kik indítanak osztályt, Vidnyánszky Attila is rajta van a listán

Operatív törzs: A 89 év felettieket a háziorvosok oltják majd, késik a Pfizer szállítmánya

Operatív törzs: A 89 év felettieket a háziorvosok oltják majd, késik a Pfizer szállítmánya

FBI: Az orosz hírszerzésnek akarták eladni Nancy Pelosi ellopott laptopját

FBI: Az orosz hírszerzésnek akarták eladni Nancy Pelosi ellopott laptopját