szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Recep Tayyip Erdogan török elnök politikája és katonai akciói fenyegetik az arab országok biztonságát a liga szerint.

A tagállamok biztonsági fenyegetettségére hivatkozva figyelmeztetett Törökország líbiai, szíriai és iraki katonai beavatkozása miatt szerdai kairói ülésén az Arab Liga. Az arab országok külügyminiszterei ezenkívül annak a meggyőződésüknek adtak hangot, hogy

"egységes arab politikára" van szükség Ankara beavatkozásával szemben.

Ankara csütörtökön visszautasította a határozatot. Törökország és számos arab ország – különösen Egyiptom – között Recep Tayyip Erdogan török elnök expanzionista politikája miatt nő a feszöltség. Ankara viszonya különösen rossz Kairóval, mivel Erdogan támogatásáról biztosítja az Egyiptom és egyéb térségbeli kormányok által betiltott Muszlim Testvériség nevű szélsőséges szervezetet.

Ülésén nem ítélte el Az Arab Liga az Egyesült Arab Emírségek és Izrael közötti békemegállapodást. Diplomáciai források szerint a palesztinok azt szerették volna elérni, hogy a szervezet utasítsa el az Egyesült Államok közvetítésével létrejött egyezményt. Az ügyet viszont napirendre sem vették.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Merkely Béla: Van egy újabb jelentős érv az arcmaszk használata mellett

Merkely Béla: Van egy újabb jelentős érv az arcmaszk használata mellett

Bevetik az antiszemitizmus ellen a mesterséges intelligenciát

Bevetik az antiszemitizmus ellen a mesterséges intelligenciát

A kényszerű home office fellendítette az önfoglalkoztató szexmunkások üzletét

A kényszerű home office fellendítette az önfoglalkoztató szexmunkások üzletét