szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A környezetvédelmi miniszter egyenesen ökológiai aberrációnak nevezte a megoldást, hogy lényegében hűtsék és fűtsék az utcákat.

Zhvg
A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.
Friss cikkek a témában

Új környezetvédelmi intézkedéseket jelentett be a francia kormány, amelyek részeként hamarosan megtiltják, hogy a kávézók és bárok hűtsék és fűtsék a teraszaikat – írta a BBC. Barbara Pompili környezetvédelmi miniszter egyenesen „ökológiai aberrációnak” nevezte a gyakorlatot.

A tiltás a téli szezon után lép hatályba, hogy a koronavírus-járvány miatt alacsony forgalommal működő vendéglátóhelyek fel tudjanak készülni rá.

A miniszter arról is beszélt: az sem helyes, hogy az üzletek „légkondicionálják” nyáron az utcákat azzal, hogy nyitva tartják az ajtókat, így csalogatva betérésre a vásárlókat.

A kereskedelmi szervezetek szerint a Párizs környéki kávézók, éttermek és bárok 75 százalékának van fűtött terasza. Néhány francia város már be is tiltotta ezeket, Anne Hidalgo párizsi polgármester azonban nem, hiszen ez jelentős kiesés lenne a cégeknek. A miniszter és a tanács így a tulajdonosokkal közösen veszi át, hogyan tudják vezethetnék be a tiltást a tél után.

hvg.hu Zhvg

A tisztább levegő miatt a napelemek is hatékonyabbak lettek

A koronavírus-járvány miatti korlátozások miatt csökkent a légszennyezés, azonban nem csak a tisztább, kékebb eget és a kevesebb belélegzett mikroszennyezést nyertük, hanem azt is, hogy a napelemek hatékonyabban működtek.

FAZ: Orbánnak minden bajáról Soros jut eszébe

FAZ: Orbánnak minden bajáról Soros jut eszébe

Titkos üzenetet rejtett el weboldalán Joe Biden: aki észrevette, jó úton indult el egy állás felé

Titkos üzenetet rejtett el weboldalán Joe Biden: aki észrevette, jó úton indult el egy állás felé

Ha számot tesz a jelszavába, ne a végére tegye és ne egyest

Ha számot tesz a jelszavába, ne a végére tegye és ne egyest