szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha transzatlanti összefogás támogatná az uniós 2050-es klímasemlegességet, az egyben új globális mércévé is tenné a törekvést az EB elnöke szerint.

Az Egyesült Államoknak és az Európai Uniónak össze kell fognia az éghajlatváltozás elleni küzdelemben – jelentette ki az Európai Bizottság elnöke a müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencia online fórumán. Ursula von der Leyen hangsúlyozta, biztos abban, hogy az unió által 2050-ig elérni kívánt nulla károsanyag-kibocsátás megvalósítása iránti közös transzatlanti elkötelezettség új globális mércévé tenné a klímasemlegességet.

Az éghajlatváltozás elleni sikeres globális küzdelemhez másokra is szükség van. Minden országnak meg kell felelni az ambícióknak Dél-Koreától Japánig, Dél-Afrikától Kínáig

– mondta. A bizottsági elnök arról is beszélt, hogy az uniónak és az Egyesült Államoknak létre kell hozniuk a digitális piac új keretrendszerét, hogy korlátozzák a nagy technológiai vállalatok világszintű befolyását.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a fórumon elmondott beszédében arra figyelmeztetett, hogy a NATO szövetséges országainak és partnereiknek szorosabb kapcsolatot kell kialakítaniuk egymással, mivel úgy Kína, mint Oroszország a nemzetközi rend ellen küzdenek, "megpróbálják átírni a szabályokat saját érdekeik szerint".

Publicus: csak a Jobbik erősödött, meg az összefogás

Publicus: csak a Jobbik erősödött, meg az összefogás

Eltűnt a Radetzky-laktanya, de sajnáljuk ezt?

Eltűnt a Radetzky-laktanya, de sajnáljuk ezt?

Ha iPhone-ja van, mostantól átpakolhatja fotóit a Google tárhelyére is

Ha iPhone-ja van, mostantól átpakolhatja fotóit a Google tárhelyére is