szerző:
hvg.hu

Itt az új lehetőség a magyarországi mindennapos testnevelést előíró jogszabályok betartására, ha nincs tornaterem! Csak figyelni kell a román példára: ott ugyanis testneveléstankönyvet adnak ki az ötödikeseknek.

Liviu Pop oktatási miniszter azt nyilatkozta, hogy azt „a román akadémia és az egyetemi szakoktatók javaslatai alapján állították össze és ez nem jelenti azt, hogy a gyerekek nem mozogni fognak testnevelés órán." Szerinte a legtöbb európai országban használnak hasonló tankönyveket, Franciaországban már az elsősöknek is van.

A másik furcsa új kiadvány az Osztályfőnöki tankönyv.Egyelőre mindkét kötetből csak a román változat érhető el, egyelőre nem tudni, mikor készül el azok magyar változata.

Romániában most vezetik be szeptembertől az új, és sok tekintetben egyébként előremutató felsős kerettantervet, ami modernebb és szellősebb tananyagot ígér a diákoknak, a hangsúlyt a kompetenciák fejlesztésére fektetik. Az irodalom tankönyvről például a magyar oktatási szakértők is kifejezetten jó véleménnyel vannak, mint mondják nagyságrendekkel korszerűbb, mint a magyarországi kiadványok.

(via uh.ro)

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.