szerző:
hvg.hu

Akinek hiányzott a tó Felcsútról, megnyugodhat, hamarosan ezt is megépítik a tao-pénzekből.

Közel hárommilliárd forint tao-támogatást kapott a héten a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, most pedig az is kiderült, hogy mire költik el a pénzt. Látványosak a terveik: 1,8 milliárd forintból felépül egy sportcsarnok, 636 millió forintot a parkosításra szánnak, 90 milliót pedig az engedélyeztetésre és a kivitelezési tervekre kaptak meg.

Az mfor.hu írta meg: a sportcsarnokban két kézilabdapálya méretű pálya lesz, az egyiknek lelátórendszert is építenek. Emellett több tárgyaló, előadói terem, és persze a kötelező öltöző is megtalálható lesz ott. A parkosítással sem szerénykednek, a faültetések és a füvesítés mellett egy kerti tavat is kialakítanak.

Arra, hogy egy stadion fejlesztésénél nem csak a sportlétesítményre költenek, már volt példa a környéken: Székesfehérváron 3,8 milliárd forintot szánnak a stadionépítés melletti természetvédelmi fejlesztésekre. Ott a stadion átépítésével együtt városrészi rehabilitációt is terveztek. Igaz, ezt nem tao-pénzből, hanem állami támogatásból finanszírozzák – más kérdés, hogy a bíróság szerint a tao-támogatás is közpénznek minősül, hiába mond mást a kormány.

A tao-rendszer 2011-es beindítása óta Felcsútra érkezik a legtöbb pénz, a mostanival együtt már 14 milliárd forintnál jár az összeg. Ez is csak arra volt elég, hogy a felnőtt csapatuk idén tavasszal kiessen az NB I.-ből, igaz, most vezetik a másodosztályt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!