szerző:
hvg.hu

Nem adtak ki tartózkodási engedélyt az elmúlt két és fél évben egészségügyi dolgozóknak – közölte a kormány.

Egyetlen EU-n kívüli egészségügyi dolgozó sem érkezett Magyarországra 2015 óta – állítja a kormány. Az NGM-től két MSZP-s képviselő, Heringes Anita és Gúr Nándor kérte ki a foglalkozások és megyék szerint lebontott adatokat, Cseresnyés Péter azonban rövid válaszokat adott: nem kapott senki sem uniós kék kártyát.

Az államtitkár a gyógyszerészek, általános orvosok, szakorvosok, optometristák, dietetikusok és táplálkozási tanácsadók, gyógytornászok, védőnők, mentőtisztek, ápolók és szülészek adatairól írt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat egyik munkakörbe sem adott ki kék kártyát. Ez az a tartózkodási engedély, amely magas szintű képzettséget igénylő munkavállalásra is feljogosítja az EU-n kívülről ide érkezőket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!