szerző:
hvg.hu

A HWSW információi szerint a Telenort felvásárló Petr Kellner üzlettársáé, Daniel Kretínskyé az az energetikai cég, amely hathatós segítséget nyújtott Mészáros Lőrincnek a Mátrai Erőmű megszerzéséhez.

Szerdán pont került a Telenor esetleges eladásával kapcsolatos korábbi pletykák végére, hiszen, mint a hvg.hu is megírta, a cseh PPF-csoport 2,8 milliárd euróért bekebelezte a szolgáltató közép-kelet-európai leányvállalatait, köztük a Telenor Magyarország vállalatot.

Korábban már felmerült, hogy a magyar céget Mészáros Lőrinc is megvenné, sőt, az Index értesülései szerint Mészáros egyik érdekeltsége be is kopogtatott a csehekhez, mondván, ha eladnák a magyar céget, jelezzék, mert érdekelné őket.

A HWSW most saját forrásaira hivatkozva azt írja, továbbra sem kizárt, hogy a jelenleg cseh kézben lévő szolgáltató előbb-utóbb a felcsúti polgármesterhez kerüljön, ugyanis olyan kapcsolatra derült fény, ami több mint gyanús.

A lap azt írja Daniel Kretínskyről, hogy a Telenort felvásárló cseh Petr Kellner "több szálon keresztül is jó kapcsolatot ápoló" üzlettársa, és nem mellesleg többségi tulajdonosa, valamint elnöke az Energeticky a Prumyslovy Holding (EPH) nevű energetikai nagyberuházónak. Ez utóbbi esetben pedig melyik cégről van szó? Arról, amelyik a Mészáros Lőrinc érdekeltségében lévő Opus Global Nyrt-vel közösen alapított céggel ma megszerezte a Mátrai Erőművet.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!