szerző:
MTI/hvg.hu

Varga Mihály pénzügyminiszter újabb adócsökkentést is ígért a következő négy évre.

Újabb adócsökkentéseket ígért a most kezdődő kormányzati ciklusra Varga Mihály. A pénzügyminiszter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arról is beszélt, hogy 4 százalék körüli szinten szeretnék tartani a gazdasági növekedést, ennek érdekében növelnék a magyarországi beruházások számát is.

A tárcavezető, akárcsak múlt heti parlamenti meghallgatásain, az interjúban is világossá tette, hogy a szigorú költségvetési politikából nem kíván engedni.

Varga kedden, a Gazdasági Kabinet ülését követően is nyilatkozott, akkor arról beszélt, hogy a jövő évi költségvetés június első felében kerülhet az Országgyűlés elé, így azt – az elmúlt években megszokott módon – már a tavaszi ülésszakban elfogadhatja a T. Ház.

Az átalakuló tárca élén folytató politikus bemutatta a NAV új vezetőjét is. Tállai Andrást Izer Norbert eddigi helyettes államtitkár váltja az adóhatóság élén, államtitkárként ő felel az adóügyekért is – írta a Világgazdaság. Tállai több mint két év után távozott a NAV éléről, de ő maradt a tárca politikai államtitkára.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!