szerző:
hvg.hu

Újra tüntettek kedd este az internetadó ellen, két nappal azután, hogy vasárnap a becslések szerint tízezernél is többen vonultak fel a tervezett új közteher ellen. Most a József nádor térről az internetadó reálisnak tartott mértékét jelképező 0-ás kilométerkőhöz vonultak a Clark Ádám térre az Erzsébet hídon keresztül. Menet közben atrocitás nem történt, út közben ismét többször is felmutatták a résztvevők a mobiljaikat, a békés menetben rengetegen voltak. "Mocskos Fidesz! Mocskos Fidesz!" - skandálták többek közt a vonulók. A hivatalos tüntetés lezárása után sokan a Kossuth térre mentek, ahol sokáig farkasszemet néztek a Parlamentnél felsorakozó rendőrökkel.

1 2 3 4 5 6 7
10
Sorrend megfordítása

Azt hittem, ez egy Monty Python-vicc - videó

Videó a londoni tüntetésen elhangzott beszédről.

Százezren lehettek ma a tüntetők a Reuters szerint

A Reuters szerint a mai volt a legnagyobb tüntetés 2010, az Orbán-kormány hatalomra lépése óta. A hírügynökség nem túl visszafogottnak tűnő becslése szerint nagyjából százezren lehettek a demonstrálók.

©

Az MTI szerint MSZP-s képviselők lógatták ki a zászlókat

Az MTI szerint Bangóné Borbély Ildikó és Heringes Anita szocialista képviselők lengettek EU-zászlókat a Parlament egyik ablakából. A harmadik nő az Index szerint Kunhalmi Ágnes budapesti MSZP-elnök volt.
©

Többen átvonultak a Gyorskocsi utcába

Egy nagyjából 300 fős csoport indult el a Gyorskocsi utcába, de csak néhány tucatnyian értek oda – jelentette a Hír Tv. Azért mentek, hogy a vasárnapi tüntetés után őrizetbe vett társaik elengedését követeljék. Az épület előtt ülnek, rendőrök biztosítják a helyszínt. A 444.hu szerint több a rendőr, mint a tüntető.

Elkezdett oszlani a tömeg

Már rigmusokat is alig hallani, kevesebben vannak a téren, sokan elindultak hazafelé.

Kunhalmi Ágnest látta az Index az ablakban

Az Index arról is írt, hogy Kunhalmi Ágnes budapesti MSZP-elnök volt az egyik nő a parlamenti ablakból EU-zászlókat kilógatók közül.

Rengeteg a rohamrendőr a Honvéd utcában az Index szerint

A Honvéd utca tele van rohamrendőrökkel, nagyon sok rendőrségi kisbusz áll ott – jelentette az Index.

Kinyílt egy ablak a Parlamentben, zászlókat lógattak ki

Kinyílt a Parlament egyik ablaka és három nő egy magyar és két EU-zászlót lógatott ki. Integettek is a kintieknek. Nem a demonstrálók juthattak be az épületbe, a helyszínen az is elhangzott, hogy MSZP-sek tették ki a zászlókat.

©
1 2 3 4 5 6 7
10

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!