szerző:
hvg.hu

Cáfolta a kórház vezetése, hogy szerda délelőtt felmondtak volna a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház sebészei, melyről a Népszava értesült. A vezetés azonban elárulta, hogy korábban kaptak egy elkeseredett levelet az orvosoktól, melyben többek között túlterheltségüknek adtak hangot.

Szerdán arról értesült a Népszava, hogy a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház sebészei egyetlen kivételéve mind felmondtak. A kórház orvosigazgatóját a hvg.hu is megpróbálta több ízben elérni telefonon, azóta viszont a kórházi vezetés a Kisalföldnek cáfolta az orvosok felmondását. Fény derült viszont arra, hogy a kórház 16 sebésze decemberben levelet írt a vezetésnek, melyben túlterheltségükről számoltak ba, ugyanis a sebészek regionálisan nem csak a baleseti- és idegsebészeti, hanem az általános sebészeti ellátást is el kell végezzék.

A felmondás szó szerint nem biztos, inkább utalás szinten szerepelhet a levélben a Kisalföld szerint, a levélnek az is nyomatékot ad, hogy mind a 16 sebész aláírta. A portálnak nyilatkozó Oláh Attila orvosigazgató azért is nehéz helyzetben van, mert maga is sebész és látja a problémákat, azonban az ellátás biztonságát ugyanúgy szem előtt kell tartania. A felmondás szándéka akkor szivárgott ki, mikor az orvosok az ügyeleti pótlékaikról tárgyaltak szerda délután, azonban állítólag valós felmondási szándéka senkinek nem volt.

Korábban a fővárosi Szent Imre kórház 6 altatóorvosa mondott fel a 8-ból, valamint hasonló eset történt a Szent István kórházban is, ahol egy tucat ápoló hagyta el a kórházat. A veszprémi Csolnoky-kórházban 16 orvos helyezte letétbe felmondását, ha nem történnek a munkájukat érintő változások, például nem távozik a kórház egyik főorvosnője.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!