szerző:
hvg.hu

Viszont autója továbbra sincs.

Áder János köztársasági elnök idei vagyonnyilatkozata szinte semmiben nem tér el a tavalyitól.

A köztársasági elnök továbbra is két ingatlan résztulajdonosa: egy II. kerületi 135 négyzetméteres társasházi lakás felét és egy kisoroszi 75 négyzetméteres családi ház negyedét birtokolja.

©

Se hajója, se motorja, se repülője, de még autója sincs.

Csaknem 29 ezer eurós és 3300 dolláros megtakarításához tavaly hozzá sem nyúlt, viszont az ING életbiztosításának értéke pedig tovább nőtt 110 ezer euróra a tavalyi 107 ezerről.

Befektetési értékpapírban még mindig 2,5 millió forintot, prémium államkötvényben pedig további közel 1 millió forintot tart.

Viszont folyószámláján a tavalyi 1,5 millió háromszorosát tartja, azaz tavaly 3 millió forintot spórolt össze köztársasági elnökként, ugyanis más jövedelme továbbra sincs vagyonnyilatkozata szerint.

Áder János a nyilatkozatban továbbra sem részletezi juttatásait, csupán arra tért ki, hogy abban a törvény szerint részesül. A kapott ajándékokról pedig azt írta: azokat a diplomáciai kapcsolattartás keretében kapta.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!