szerző:
hvg.hu

Telefonszámot ugyan nem cseréltek, de egy tavaly novemberi rendezvényen negyedórás beszélgetést folytatott a Jobbik elnöke és Simicska Lajos. Soha ilyen nem fordult elő korábban. Vona elmondása szerint a nagyvállalkozó nyugtalanító dolgokat mondott a Fidesz és a kormány működéséről. Vezető fideszesek már régen összeházasították a kegyvesztetté vált Simicskát a Jobbikkal.

Simicska Lajos egy november végi zártkörű eseményen odament Vona Gábor Jobbik-elnökhöz, és elmondta, miért szakított Orbán Viktorral – értesült a VS.hu.

Vona azt mondta, ez volt az első találkozója a korábban Fidesz-közeli üzletemberrel, és nem maradtak semmi továbbiban. Sokan találgatják, Simicska elkezd-e közelíteni a Jobbikhoz, és fideszes körök is erősítik ezt az elképzelést jól célzott nyilatkozataikkal. Lázár János például egy tavaly áprilisi kormányinfón azt mondta, bimbózik a szerelem a Jobbik és a Simicska érdekeltségébe tartozó Hír TV között, amit a Hír TV felelős szerkesztője a Facebookon tagadott. Ennél jóval erősebben fogalmazott októberben Orbán Viktor, aki a parlamentben a Jobbiknak célozva megjegyezte: "úgy látom, a Jobbiknak van egy újdonsült nagybirtokos támogatója, aki meglehetősen befolyásos. Na, hogy ízlik a zsoldoskoszt?" Havasi Bertalan miniszterelnöki szóvivő magyarázata arra utalt, hogy ezen Simicskát értette a kormányfő.

Vona és Simicska negyedórás beszélgetésére a Magyar Nemzet Szalon nevű rendezvényen került sor az A38 Hajón. A beszélgetésen 100-150 ember vett részt, a téma a korrupció volt: az ellenzéki pártok ott voltak, a Fidesz nem képviseltette magát. Simicska és Vona a hallgatóságban ült, az üzletember kezdeményezte a beszélgetést.

©

Vona a Jobbik sajtóosztályán keresztül számolt be a beszélgetésről. Mint írta, a vitaest házigazdája kísérte oda Simicskát az asztalukhoz, ahol a jobbikos Volner Jánossal ültek. Bemutatta őket egymásnak, majd a nagyvállalkozó "elmondta a saját olvasatát az Orbán Viktorral és a Fidesszel való szakítás okairól".

Vona szerint Simicska sztorijából nyugtalanító dolgokat hallhattak a kormány és a Fidesz működéséről. Nem maradtak semmi továbbiban, sem következő beszélgetésben, sem telefonszámcserében nem állapodtak meg.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!