szerző:
hvg.hu

Az emberi erőforrás miniszter szerint félreérthető megjegyzéssel posztolta azt a fotót, amelyet a Nemzetközi Tudományos Diákolimpia résztvevőinek köszöntésekor készítettek a Parlamentben róla és az egyik diákolimpikonról. Ezt volt a fehér inges üzenetként emlegetett bejegyzése Balog Zoltánnak, amely ellen nyílt levélben tiltakoztak egykori diákolimpikonok és felkészítő tanáraik.

„Ezek a fiatalok magyar iskolában tanulnak és a világ élvonalában vannak. Ide mindenki fehér ingben jött, de nem az ing számít, hanem a teljesítmény” – írta a Facebookon a miniszter múlt pénteken a Nemzetközi Tudományos Diákolimpikonok köszöntésével kapcsolatban.

Ezek a fiatalok magyar iskolában tanulnak és a világ élvonalában vannak. Ide mindenki fehér ingben jött, de nem az ing...

Közzétette: Balog Zoltán – 2016. február 19.

Egy diák kommentben tiltakozott a bejegyzés ellen. "Én diákolimpikonként visszautasítom, hogy az állami propagandagépezet részévé tegyenek minket!" – írta a tanuló még aznap kockás ingben, éremmel a nyakában a #kockásolimpikonok hashtag alatt.

Mások is tiltakoztak: hétfőn 101 egykori diákolimpikon és felkészítő tanáraik nyílt levelet, mert felháborodtak, hogy Balog szerintük propagandára használja fel az eredményeiket, miközben az inkább tanáraik és saját érdemük, mintsem az oktatási rendszeré.

A tegnapi nap folyamán nyílt levelet küldtünk Balog Zoltán Miniszter Úrnak. Az alábbi nyilatkozatot 101 tudományos diá...

Közzétette: Kockás Olimpikonok – 2016. február 22.

A 444.hu kedden megkérdezte Balog Zoltánt, mit szól a diákolimpikonok tiltakozásához, és elnézést kér-e tőlük. A miniszter azt ígérte, hogy válaszol a levelükre, és nem volt célja politikai célokra felhasználni a képet. A fotót a diák egyetértésével osztotta meg, és szerinte éppen azt akarta mondani, hogy aki kockás inget akar felvenni, tegye nyugodtan, mert a teljesítmény számít.

“Ebben a felfokozott hangulatban viszont félreérthető volt, amit írtam” – jelezte Balog Zoltán, és azt mondta: a levélben is ezt fogja írni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!