szerző:
hvg.hu

Kivívta az iskolások és a nyugdíjasok nem tetszését a BKK elképzelése, miszerint új, jelentősen módosított útvonalon járna a 178-as buszjárat. Az I. kerületiek szerint a módosítás azért is rossz ötlet, mert az Alagút és a Lánchíd a jelenlegi forgalmat sem bírja. Az ötlet ellen már a Facebook-on szerveződik a tiltakozás.

A BKK koncepciója szerint a 178-as busz  az Erzsébet híd helyett a Lánchídon menne át Pestre, és csak a Deák térig közlekedne. Jelenleg viszont a Naphegy és a Keleti pályaudvar között közlekedik ez a járat. Az ötlet finoman szólva is kiakasztotta az első kerületieket, főleg a nyugdíjasok és a  Szilágyi Erzsébet Gimnázium diákjai és tanárai ellenzik az módosítást- írja a nol.hu.

A Naphegyen élő nyugdíjasok arra panaszkodnak, ezzel megszűnne az egyetlen közvetlen összeköttetésük a Keleti pályaudvarral. Mások azért tartják ezt rossz ötletnek, mert az Alagút és Lánchíd nehezen bírja a jelenlegi forgalmat is, a 105-ös és a 16-os busz gyakran beragad a hídon.

A Facebookon indult tiltakozás szervezői azt kérik, akiket kellemetlenül érintene a változás, keressék fel a bkk.hu-n oldalán az M4-es metróhoz kapcsolódó felszíni autóbusz-átszervezése című oldalt, és annak jobb sarkában, a "Mondja el véleményét" fülön tegyenek panaszt minél hamarabb, de legkésőbb március 16-ig.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!