szerző:
hvg.hu

Az Újpestnek 400 ezer forintot kell fizetnie, mivel szurkolói a legutóbbi fordulóban egyértelművé tették, hogy nem szívlelik a Videoton befolyásos támogatóit.

Az Újpest hazai pályán szenvedett sima, háromgólos vereséget a Videotontól, ez nem is lenne akkora szenzáció, azonban a klubnak sokba került a szurkolók egyik rigmusa. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága ugyanis 400 ezer forintra büntette a klubot, a hivatalos indoklás szerint azért, mert a szurkolók a meccsen "az ellenfelet, más sportszervezetet és politikust is szidalmaztak."

Az mno.hu cikke szerint egész konkrétan a Videoton drukkerei arra buzdították jelképesen a Videoton-szimpatizánsokat, hogy kezdjenek orális szexbe a fehérváriak leghíresebb szurkolójával, Orbán Viktor miniszterelnökkel. Az eset azért keltett nagy feltűnést, mert korábban közszereplő vagy politikus emlegetése miatt nem rótt ki még büntetést az MLSZ, ráadásul nem ez volt az első eset, hogy ez a rigmus elhangzott volna egy magyar bajnokin.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!