szerző:
hvg.hu

Három napig csak sürgősségi ellátást nyújtanának, ha nem tudnak megállapodni a kormánnyal a finanszírozásról.

Terveik szerint szeptember 4-e és 6-a között munkalassítással érzékeltetnék a részt vevő fogorvosok, hogy forráshiányos a terület, ha addig nem tudnak megállapodni a kormánnyal.

Nagy Ákos keszthelyi fogorvos, az akció szervezője a Klubrádió hétfő reggeli műsorában azt mondta: csak a sürgősségi ellátás lenne elérhető ebben a három napban.

Hozzátette: az alapellátásnak ígért összegekből a fogorvosok egy fillért sem kaptak, és ma már ott tartanak a fogorvosok, hogy a magánpraxisukból fedezik a tb-finanszírozott betegeket ellátást.

A fogorvosok fele annyi pénzt kapnak, mint a háziorvosok, és ebből már nem tudnak kijönni. Míg egy háziorvosi praxisra másfél millió forint állami pénz jut, addig a fogorvosok alig 800 ezer forintból gazdálkodnak – érvelt Nagy Ákos, aki elmondta azt is: eddig 900 aláírást gyűjtöttek össze a fogorvosok között.

 

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!