Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid

Hetesen nem először kerül elő iskola gyerekbántalmazási ügy, a Népszava újabb esetről szerzett tudomást. Az érintett igazgatót nem lehetett elérni, az iskolába nem ment be hétfőn, és keddre se várják.

Újabb hetesi gyerekbántalmazási ügyről ír a Népszava. A Somogy megyei település iskolájában 2017 végén pattant ki az ügy, akkor egy napközis tanítóval és az igazgatóval kapcsolatosan derült ki, hogy bántalmazta a gyerekeket. A tanítót elítélték, egy év öt hónapot kapott felfüggesztve, és 18 hónapra eltiltották pedagógusi hivatásától, az igazgatót pedig megrovásban részesítették. A Népszava most újabb esetről szerzett tudomást: állítólag az igazgató könyvvel fejbe vert egy diákot, majd a szekrénynek lökte. A szülők a lap értesülései szerint először át akarták tenni a diákot egy másik iskolába, majd végül megbeszélték a dolgot az igazgatóval, elmaradt a feljelentés. De az ügy eljutott a kaposvári tankerületi Klebelsberg Központhoz, megindult a vizsgálat. A lap úgy tudja, az igazgatónak felajánlották: vagy lemond az intézményvezetésről, vagy feljelentést tesznek.

Szerettük volna megtudni az iskola reakcióját – amúgy a honlapja nem üzemel –, de csak az igazgató helyettesét lehetett elérni, aki annyit mondott, az igazgató ma nincs bent, és holnap sem lesz az iskolában.

Korábban az iskolai ügyeket kirobbantó, megszólaló tanárnője az mondta, az iskolában üldözik, mióta beszámolt a sajtónak, és az iskolában megfordult az értékrend: aki bántalmazza a gyerekeket, az számít jó pedagógusnak, ki pedig nem, azt munkahelyi pszichoterrornak teszik ki.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!