szerző:
Gergely Zsófia

Mikor már azt hinnénk, hogy a kormányoldali média ennél gusztustalanabbul már tényleg nem tudja tovább görgetni az Együtt elnökének gyermekelhelyezési ügyét, a Vajna-tévé még mindig tud hűha-élményt okozni. Szerdán megtudhattuk, hogy a 3 gyerek sorsáról szóló családjogi kérdés most már „a széles nyilvánosság felelőssége”.

Ki más nyilatkozhatott volna hitelesebben Juhász Péter napok óta lavinaszerűen dagadó magánéleti problémájáról, mint a Pestisrácok.hu főszerkesztő-helyettese, Szarvas Szilveszter. A Mokka kanapéjára invitált kormányoldali médiamunkás ugyanis még hétfőn interjút készített az Együtt elnökével, elsősorban azt próbálta kideríteni, lemond-e pártbeli posztjáról a történtek miatt.

Pachmann Péter műsorvezetőként tökéletes alákérdezéssel segítette az elvárt (pre)koncepció szerint a „mindenkit végigkérdező” pestisrácos Szarvas alapos tényfeltáró munkájának ismertetését. Az interjú így szót sem érdemelne, pontosan megfelel a Vajna-tévé kanapéján elkövetett beszélgetések szintjének.

Csakhogy volt egy olyan pontja, amiről nehéz eldönteni, hogy tragikomikus vagy vérfagyasztó. Pachmann ugyanis – azért megfelelően tompító felvezetéssel – feltette a kérdést arról, hogy ildomos-e az ellenzéki politikus privát szférájában turkálni könyékig:

"Egy újságírónak nyilván az a feladata, hogy információkat hajszoljon, de ha 3 kisgyerek érintett lehet, akkor nem kell megálljt parancsolni valahol belül?”

Mire Szarvas először reflexből azt válaszolta, hogy "leginkább Juhász Péternek kellene megálljt parancsolnia". A műsorvezető legalább tovább firtatta, hogy "amikor már a volt élettárs azt kéri, hogy a nyilvánosság kizárásával történjen, mert ezek kettejükre tartoznak?".

És ekkor az országos nyilvánosság megtudhatta, hogy a – természetesen kék Soros-hirdetésekkel gazdagon kidekorált – online lap szerkesztője szerint:

"ez innentől kezdve nem kettejükre tartozik".

A magyarázat a legérdekesebb: mivel "ezek a bírósági periratok kiszivárogtak, ’valakinek’ ugyanis érdekében állt, hogy ezek kiszivárogjanak. Innentől kezdve nem lehet arra hivatkozni, hogy ez magánélet és kettőjükre tartozik, ez innentől kezdve a széles nyilvánosság felelőssége" – jelentette ki Szarvas, aki még hozzábiggyesztette: "és Juhász Péter felelőssége is, hogy ezzel elszámoljon".

Vagyis nem elég, hogy valakinek a privát ügyéről, teljesen szabálytalanul iratokat tesznek közzé, az ettől kezdve közügynek minősül. Mert "valakinek" ez az érdeke.

Juhász Péter, az Együtt elnöke amúgy bejelentette, hogy lezárult a gyermekelhelyezési pere, volt élettársával közleményt adtak ki – ezt itt olvashatja el.

Amikor a soros-plakátokkal telenyomott lap munkatársa a soros-hirdetésekkel kitömött tévében nyilatkozik
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!