szerző:
hvg.hu

A lángokat már eloltották, a szerelvényen ülőkért küldenek egy másik mozdonyt.

Csopakon áll az a Balatonra közlekedő vonat, amely szerda délelőtt Alsóörs térségében kigyulladt.

©

Az egyik utas, Korda Viktória fotót is készített a lángokról. Ő lapunknak elmondta, hogy a mozdony már percek óta égett, mire a vezető megállította a szerelvényt. Beszámolója szerint amíg a tüzet oltották, az utasokat nem engedték leszállni. Amikor végeztek a munkálatokkal, mindenki eldönthette, hogy marad a vonaton, vagy más közlekedési lehetőség után néz. Viktória stoppal utazott tovább.

A vonaton iskolai osztályok is utaztak, köztük munkatársunk fia. A vonat jelenleg Csopakon várakozik. A helyszínen azt a tájékoztatást kapták, hogy a szerelvényhez új mozdonyt küldenek.

Az esetről a MÁV-Start oldalán is megjelent egy rövid közlemény. Mint írták, nem sokkal 10 óra után hibásodott meg egy személyvonat mozdonya Alsóörs és Balatonfüred között, ezért azon a szakaszon ideiglenesen szünetel a vonatforgalom. "Az elakadt szerelvény bevontatásáig a Balaton északi partján néhány járat esetében 30-60 perccel hosszabb lehet a menetidő."

A hosszabb menetidő miatt az utasok türelmét és megértését kéri a vasúttársaság.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!