szerző:
hvg.hu

Azt korábban is rebesgették, hogy a felcsúti polgármester az Echo TV után az egyik legnagyobb kereskedelmi csatornánál is felbukkant.

Az Opus Global Nyrt. és Mészáros Lőrinc Status MPE Magántőkealap megvásárolta a Visus Invest Kft. 25,5 százalékát. Az ügylet eredményeképpen Mészáros Lőrinc és az ő érdekeltségébe tartozó társaság szerezte meg a IKO Holding Kft. és az atmedia kft. 17 százalékos tulajdonrészét – jelentette be a társaság a Budapesti Értéktőzsdén.

Az IKO Media a magyar kereskedelmi televíziózás fontos cége, az utóbbi időben pedig a TV2 fő beszállítója. A cég tulajdonosi szerkezete és vezetése szeptember elején alakult át, a Heti Válasz már akkor arról írt, hogy a többségi, 51 százalékos tulajdonrészt birtokló tulajdonosok egyike, a H-SK Reklám Kft. a felcsúti polgármesterhez köthető. Ezt akkor azzal indokolták, hogy a cég felügyelőbizottságába is bekerült Antal Kadosa, aki Mészáros minden fontosabb ügyleténél közreműködött. A tulajdonosi hármas második tagja Andy Vajna, a TV2 tulajdonosa, a harmadik cég pedig egy máltai társaság, amelyet viszont Habony Árpádhoz köthető.

Az Atmedia  tévécsatornák reklámidejét értékesíti, tavaly pedig megháromszorozta bevételét. Nem véletlenül: ez a cég a kizárólagos értékesítője többek között a közmédiának és a TV2-nek.

Ott tavaly év végén történt fontos változás: bevásárolta magát a már említett Visus Invest révén Tombor András. A HVG akkor azt írta: Tombor attól a Mangusta Invest nevű cégtől szerzett pénzt az ügyletre. Utóbbi cég az IKO korábbi többségi tulajdonosának, Rákosi Tamásnak a cége.

Erről az ügyletről bővebben ebben a cikkünkben olvashat.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!