szerző:
hvg.hu

Az emberek azt akarják, hogy emelkedjen a taxi tarifája – vezették le. Már legalábbis bizonyos emberek. Bizonyos módszertan szerint.

Közvélemény-kutatást rendelt a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a Taxisok Világa magazintól, hogy kiderítsék, milyen népszerű lenne a tarifaemelés ötlete. (A Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán dönt: az alapdíj 450-ről 700 forintra nőne, a kilométerdíj 20 forinttal, a várakozási díj pedig percenként 5 forinttal lesz drágább.) A kutatás most került fel a Fővárosi Önkormányzat dokumentumtárába, ott vette észre a Napi.hu, az eredménye pedig világos: az emberek 99,3 százaléka azt akarja, hogy legyen drágább a taxizás.

Ez az eredmény azért egy kicsit gyanús, még a határon túli magyarok között sem győzött ennyivel a Fidesz a választáson. Még jó, hogy meg is mutatták a módszertant. Egész pontosan annyi történt:

A taxis magazin a saját Facebook-oldalára kitett egy hírt a díjemelésről, és azt kérte a követőitől, hogy aki drágulást szeretne, az lájkolja, aki pedig nem, az egy dühös ikont nyomjon.

Így jött ki a dokumentum szerint a 309-2-es végeredmény. Most egyébként nem ez látszik, a nyilvános adatok szerint 53-5-re vezetnek csak a dráguláspártiak.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!