szerző:
hvg.hu

Több százezer forintja maradt a lap volt munkatársainak a Magyar Nemzet szamizdat kiadása után, amelyet jótékony célra szerettek volna felajánlani, de a kiszemelt intézmény visszautasította a pénzt.

425 ezer forintja maradt a Magyar Nemzet szamizdat kiadása után a lap (volt) munkatársainak, amit jótékony célra szeretnének felajánlani. A Zoom.hu azonban úgy tudja, az összeg átadása meglehetősen nehéz feladatnak bizonyul, egy fővárosi egészségügyi intézmény nemrég például visszautasította a megkeresést.

György Zsombor, a lap utolsó főszerkesztő-helyettese azt mondta, egy idősgondozással foglalkozó szervezethez került volna a pénz, erről meg is egyeztek, néhány óra múlva azonban elutasították őket.

(...) Megköszönték, de arra kértek, hogy inkább másnak ajánljuk fel az összeget

– mondta György, hozzátéve, hogy elfogadták a szervezet döntését, mert úgy hiszik, egyre többen félnek attól, hogy magukra haragítják a hatalmat.

A Zoom.hu szerint a Nemzet egykori újságírói most egy másik szervezetet keresnek, és bíznak benne, hogy az újonnan kiszemelt intézmény elfogadja majd a felajánlást.

Azt nem tudni, mely szervezetet keresik most meg, de György szavai szerint valószínűleg gyerekgondozásra fordítják a pénzt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!