szerző:
hvg.hu

Dominic Joseph Fontana szerdán halt meg álmában. A 87 éves dobos Elvis eredeti zenekarának az utolsó élő tagja volt.

D. J. Fontana több mint 450 Elvis-dalban működött közre, többek között ő dobolt a Hound Dog és Jailhouse Rock című számokban is. Elvis 1968-as, Comeback Specialként elhíresült tévés koncertjén is őt láthatta a közönség a doboknál. Halálának hírét a fia osztotta meg, Fontana nem szenvedett az utolsó napjaiban.

Fontana 1954-ben csatlakozott Elvis Presley zenekarához, és 14 éven át zenéltek együtt. Az első közös stúdiófelvételük 1956-ban készült, öt dalt vettek fel, köztük a Heartbreak Hotelt is.

Fontana 1969-ben hagyta ott a zenekart, mert a gázsival kapcsolatban vitái voltak Elvis menedzserével, Colonel Parkerrel. Ő volt a zenekar utolsó élő tagja, a gitáros, Scotty Moore két évvel ezelőtt halt meg. Fontanát 2009-ben a Rock and Roll Hall of Fame-be is beiktatták.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!