szerző:
hvg.hu

A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársaként dolgozik Ungvári Miklós cselgáncsozó, aki a londoni ezüstérem megszerzése után Rióban is indul az olimpián – írta a Blikk. A sportoló a TEK saját közelharctechnikájának, az úgynevezett TEK-fightnak a kidolgozásában vett részt.

Rióban is indul az olimpián Ungvári Miklós háromszoros Európa-bajnok cselgáncsozó, aki a londoni olimpián ezüstérmes lett – írta a Blikk.

A sportoló három éve a TEK-nél dolgozik, a közelharci kiképzőosztály munkáját segíti a cselgáncstudá­sával és részt vesz az­ állomány erőnléti felkészülé­sében is. "Mindig ér­de­­­kelt a téma, annak ellenére is,­ hogy az élsportot vá­lasz­tot­­tam.­ A londoni olimpia után való­ra vált­ az álmom, ezért hálás vagyok­ a TEK-nek. Persze emellett a sportra is fóku­szálok, Rióban­ minél jobb ered­ményt szeretnék elérni" – mondta Ungvári a lapnak.

Ungvári Miklós (felül) a Budapesti Honvéd Sportegyesület Tüzér utcai judo csarnokában 2016. június 21-én.
©

Hajdu János, a TEK főigazgatója szerint Ungvári a központ rendkívül összetett közelharcképzési tematikájának kialakításában segédkezett.

"A különböző területek, mint a dzsúdó, full kontakt, dzsiu-dzsicu, összekapcsolódnak, kiegészítik egymást, ezáltal létrehozva egy speciális rendszert, amit TEK-fightnak nevezünk. Miklós feladatai közé tartozik, hogy ebbe a rendszerbe illesztve adja át harctudását és a versenyeken szerzett tapasztalatait a műveleti és személyvédelmi egységek számára" – mondta Hajdu.

Ungvári egyik munkatársa is kiutazott Brazíliába, de ő TEK-esként a magyar delegáció biztonságáért felel.­ Az a feladata, hogy állandó kapcsolatban legyen a helyi biztonsági szervekkel, és első kézből,­ hiteles­ infor­má­ciók­kal rendelkez­zen a magyar delegációt érintő kérdé­sek­ben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!