szerző:
hvg.hu

Egyre többen rögzítenek videókat is telefonjukkal, fényképezőgépükkel. Már csak egy jó videoszerkesztő program hiányzik ezekhez.

Videoszerkesztő programokkal Dunát lehet rekeszteni, azonban vagy sokat kell fizetni ezekért, vagy ingyenesek, ám akkor meglehetősen keveset kínálnak. Az NHC Software VideoPad Video Editor nevű programja igazi középutat képvisel: otthoni használatra ingyenes, ugyanakkor meglepően profi eszközöket kínál.

Szinte minden eszközt megkapunk, ami a videoszerkesztéshez kell, így változtathatjuk a film lejátszási sebességét, a képkockák pozícióját, emellett zenei aláfestést, sőt szövegeket is tehetünk a videókra. Az elkészült filmecskét számos formátumban menthetjük el (pl. avi, flv, mp4, swf stb.), s egyszerűen feltehetjük a YouTube-ra, a Facebookra vagy a Flickrre. A programba közvetlenül is feltölthetjük videóinkat hordozható eszközeinkről.

A legjobb az egészben, hogy csekély videoszerkesztői tudással is látványos eredményt érhetünk el pár perc alatt.

A program, amely az optikai adathordozóra írást is támogatja, innen tölthető le. Az exe fájlra kattintás után felajánlja még pár program telepítését – egyáltalán nem kell ragaszkodnunk ezekhez. Ennek az ablaknak a bezárása után már indul is a program, és mi azonnal el is kezdhetjük a videóink szerkesztését.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!