szerző:
hvg.hu

Azt még nem tudni, hogy a Huawei mikor mutatja be a P9-et, de tulajdonképpen minden más kiderült a készülékről.

A Huawei tavaly tavaszi csúcskategóriás mobilja igen jól sikerült. A remek ár-érték arányú P8-at idén tavasszal a P9 követi, melyről a VentureBeat mutatott fényképeket és derített ki minden fontos tulajdonságot.

A P-sorozat új tagjánál marad az 5,2 hüvelykes képernyő, és marad annak tavalyi, 1080p full HD-s felbontása is. A motorháztető alá ezúttal is a kínai gyártó saját fejlesztésű chipje kerül: a nyolcmagos Kirin 950 négy 2,53 GHz-es és négy 1,8 GHz-es processzormaggal hasíthat. Emellé jön a 3 GB RAM, valamint a hírek szerint 32 gigás tárhely. (Egy korábbi értesülés 6 GB RAM-ról szólt, a mostani ezt cáfolni látszik. Szerintünk egyébként idén 4 GB lenne indokolt egy ilyen kaliberű telefonban.)

©

Ahogy az a fotókon is látszik, a P9 hátulján két újítás is lesz. A telefon egyrészt megkapja a tavalyiból kimaradt ujjlenyomat-leolvasót, ami ha “csak” olyan jó lesz, mint a Mate 8 esetében, akkor máris az iparág legjobbjáról beszélhetünk. Emellett a dupla kamerarendszert is bizonyítják a fotók.

Az Android 6.0 Marshmallow operációs rendszert futtató készülékben 3900 mAh-es akkumulátor lehet, ami – ekkora képernyőméret mellett – olyan komoly üzemidőt hozhat majd, mint amit a Mate 8-nál tapasztaltunk. A töltéssel kapcsolatban egy kis újdonság lesz, hogy a fotók tanúsága szerint a P9 a microUSB helyett már a sok előnnyel rendelkező C-típusú USB csatlakozót használja majd.

©

A P8 tavaly április 15-én mutatkozott be. A szóban forgó utód bemutatóját különböző források más-más hónapra valószínűsítik, szó van márciusról és április-májusról is. Ha az elsők közt szeretne értesülni a bejelentésről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.