szerző:
hvg.hu

A Facebook mindent megtesz, hogy ne legyen normális üzenőfalunk, de (egyelőre) működik az egyik leghasznosabb funkciója, csak már megint máshogy lehet elérni.

Nagyon sok embert idegesített amikor eltűnt a Facebook egyik leghasznosabb funkciója. A listakészítésről van szó: ezzel olyan üzenőfalunk lehet, ahol kizárólag olyan dolgok jelennek meg, amelyek érdekelnek minket.

Ezután megmutattuk, hogyan lehet kitrükközni a dolgot. És most megint mutatjuk, mert a közösségi oldalnál azóta megint átvariálták a lehetőséget, amely látszólag el is tűnt a Facebook bal oldaláról. Látszólag, mert továbbra is ott van.

Csak a “Lehetőségek” elnevezésű csoportot kell megkeresni, ennek alján pedig van egy olyan felirat, hogy “Továbbiak”. Ide kattintva már megjelenik minden lehetőség, itt kell az “Ismerőslisták” funkcióra kattintani.

©

Ezután pedig minden ugyanúgy működik, ahogy korábbi cikkünkben részletesen leírtuk, készíthetők új listák és szerkeszthetők a már meglévők. Egyetlen új korlátozás van: a kedvencekhez nem lehet adni a lista linkjét, így a bal oldalon meg sem jelenhetnek a Facebookon.

Persze erre is van megoldás: a lista linkjét egyszerűen el kell menteni könyvjelzőnek a böngészőben, így bármikor elérhetjük a személyre szabott üzenőfalat, ami ezerszer jobb, mintha az algoritmusra bíznánk, hogy mi kerül elénk a Facebookon.

Mobilon is elérhetők a listák linkjei, ehhez csak a jobb alsó ikonra kell kattintani a Facebook alkalmazásában, majd a "Favorites" lehetőségnél az "Add Favorites..." funkcióra. Itt kijelölhető minden lista, amit használnánk később, ezeket pedig innentől mutatja majd mindig az app, ha a jobb alsó sarokból elérhető menübe megyünk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!