szerző:
MTI

Az ellenzékben politizáló Mihail Kaszjanov kedd este egy moszkvai étteremben vacsorázott, amikor megindult felé a torta.

Az orosz média híradásai szerint Kaszjanov egy moszkvai belvárosi étteremben vacsorázott, amikor néhány ismeretlen lépett be az étterem ajtaján, odament a politikus asztalához, majd egyikük közvetlen közelről tortát dobott az arcába, fenyegető kijelentések kíséretében.

Egy héttel korábban Ramzan Kadirov csecsen elnök az Instagramon egy videót jelentetett meg, amelyen Kaszjanov egy másik ellenzékivel, Vlagyimir Kara-Murzával együtt célkeresztben látható.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő szerdán moszkvai sajtótájékoztatóján elítélendőnek és huliganizmusnak nevezte a tortadobálást. Arra szólított fel, hogy senki se keressen összefüggést a huligánok támadása és a csecsen vezetők között.

Mihail Kaszjanov 2000 és 2004 között volt Oroszország miniszterelnöke, előtte pedig pénzügyminiszter. Jelenleg az RPR-Parnasz nevű ellenzéki tömörülés vezetője, amelynek társelnöke volt az egy évvel ezelőtt Moszkvában meggyilkolt Borisz Nyemcov. Kaszjanov az orosz elnök, Vlagyimir Putyin ádáz bírálója, és Borisz Nyemcov is az volt.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!