szerző:
MTI

A forrás nem zárta ki, hogy a halálos áldozatok száma növekedhet, mivel több sebesült állapota súlyos.

Damaszkuszban rakéta robbant fel egy zsúfolt piacon kedd este, a támadásban legalább 35 ember meghalt - jelentette a SANA szíriai hírügynökség a fővárosi kórház igazgatójára hivatkozva.

Haiszam el-Huszeini a hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy az egészségügyi központba 35 holttestet szállítottak.

Az állami televízió szerint a hivatalos szóhasználattal terroristáknak nevezett lázadók indították a rakétát, amely a Damaszkusz keleti részében fekvő Dzsaramana külvárosban csapódott be. Sok a sebesült is. A rendőrségre hivatkozó SANA hírügynökség 23-ról tud.

A szíriai belháború eseményeiről kiterjedt aktivistahálózata révén rendszeresen beszámoló Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) 34 halottról, köztük 21 civilről számolt be. A forrás nem zárta ki, hogy a halálos áldozatok száma növekedhet, mivel több sebesült állapota súlyos.

Dzsaramana közel van Kelet-Gútához, ahol hetek óta kemény harcok folynak a kormányerők és a felkelők között, akik naponta lövik a szíriai fővárost rakétákkal és aknavetőkkel. Hónapok óta a keddi a legsúlyosabb ilyen támadás. Damaszkusz közelében ez a felkelők utolsó erőssége. Az elmúlt négy hónapban legalább 178 ember, köztük 25 gyerek és 23 nő halálát okozták a Damaszkuszra és környékére kilőtt rakéták.

Az OSDH később jelentette, hogy legalább 29 civil lelte halálát kedden a szíriai kormányerők légi- és tüzérségi támadásaiban Kelet-Gúta legnagyobb városában, Dúmában. Az OSDH legfrissebb adatai szerint legalább 1499 civil, köztük 308 gyerek és 188 nő vesztette életét Kelet-Gútában a szíriai kormányerők és szövetségeseik támadásaiban február 18. óta.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!