Szexvideó és lehallgatás: Kinek a megbízásából készültek a felvételek?

Gergely Márton - Tóth Richárd

8 perc

2019.10.03. 05:00

2019.10.03. 11:29

A budaörsi Wittinghoff Tamást szexvideója már több mint egy éve, Karácsony Gergely megvágott hangfelvétele pedig több mint egy hónapja készen állt már arra, hogy az ellenzéki politikusok ellen bevessék a kampányban. Mindkettő a múlt héten került végül nyilvánosságra, így Orbán Viktor már beleírhatta a vasárnapi kongresszusi beszédébe is, mint az ellenzék alkalmatlanságának példája.

Ahogy az osztrák belpolitikát feje tetejére állító ibizai videó is több emberen átment, mire hosszú hónapok után megtalálta útját a nyilvánossághoz, információink szerint a Karácsony-felvétel sem előzmény nélküli. Augusztus elején, egy ismeretlen e-mail-címről háromperces hangfájl esett be egy kampány­stábhoz – mesélik az érintettek másfél hónappal később a HVG-nek.

felvételt meghallgatták, majd úgy döntöttek, hogy nem tesznek semmit, se pártnak, se hatóságnak, se sajtónak nem adják tovább. Ettől függetlenül mintha a vihar előszele terjedt volna a városban: már a nyár utolsó napjaiban hallani lehetett egy küszöbönálló, Karácsony elleni lejárató hadjáratról.