szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy furgonból bömböltették a zenét a Margit körúton, miközben a főpolgármester-jelölt a kultúrtao eltörlésének következményeiről próbált beszélni.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Főpolgármesterként alapot hozna létre a fővárosi független színházak, művészeti műhelyek támogatására – jelentette be Karácsony Gergely azon a fővárosi sajtótájékoztatón, amelyet percekre fel kellett függeszteni, mert az esemény helyszíne, az Átrium színház előtt leparkolt egy furgon, amelyből megállás nélkül üvöltött a legismertebb cirkuszi induló, Julius Fucík cseh zeneszerző műve, A gladiátorok bevonulása.

Ahogy az ATV felvételén is látszik, Tarlós István ellenzéki kihívója éppen arról beszélt, hogy a kormányzat döntése az előadó-művészeti társadalmi adókedvezmény-rendszer eltörléséről számos budapesti színházat hozott nehéz helyzetbe azért, hogy "megpróbálják rövidebb pórázra fogni" őket, amikor begördült a zenélő furgon, platóján a Fidelitas megbízásából készült plakáttal, amelyen a zuglói polgármester mellett a másik két főpolgármester-aspiráns, Puzsér Róbert és Berki Krisztián szerepel.

Karácsony egy darabig türelmesen várt, majd arra kérte az újságírókat, azt is vegyék fel, hogy

egy mentőautó áll a körúti dugóban azért, hogy a Fidesz úgy érezze, végre szellemes volt."

A közjáték után Karácsony elmondta, nem engedhetik el a kezét a nagyon fontos kulturális értéket képviselő intézményeknek és társulatoknak. "Nem hagyhatjuk, hogy Budapest kulturális sokszínűsége egyszerűen azért csorbuljon, mert a kormány úgy érzi, hogy a hatalom logikájával kell döntenie kulturális ügyekben" – tette hozzá.

Az adókedvezmény-rendszer eltörlése után az Átrium azt közölte: kénytelen megválni dolgozói 90 százalékától, új bemutatóval nem számolnak, több előadást levesznek a repertoárról, a többire magasabb lesz a helyár.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megvan a lista, milyen fesztiválzenekarok tarthatnak raktárkoncertet

Megvan a lista, milyen fesztiválzenekarok tarthatnak raktárkoncertet

Hogyan beszéljünk a gyerekekkel? Akár van sajátunk, akár nincs...

Hogyan beszéljünk a gyerekekkel? Akár van sajátunk, akár nincs...

PCR-teszt beiratkozáshoz, kizárólag online vagy csak személyes órák – nagy szórással indulnak az egyetemek ősszel

PCR-teszt beiratkozáshoz, kizárólag online vagy csak személyes órák – nagy szórással indulnak az egyetemek ősszel