szerző:
hvg.hu

Néhány közlekedőnek a gyorsaság mindennél fontosabb. Persze ugyanez elmondható a Forma-1-es pilótákról is, ám Alonso, Hamilton és társai a maguk 350 kilométer/óráikkal kispályások azok mögött, akik arra tették fel az életüket, hogy megalkossák és vezessék a leggyorsabb járműveket. Közel 100 éve folynak a veszélyes kísérletek, egy évszázada állítanak fel, majd döntenek meg gyorsasági rekordokat a világ minden táján. Vannak járművek, amelyek különleges, sci-fibe illő nevet viselnek és gyorsabbak, mint a hang.

A versengés egy elektromos fogattal indult, amely 63 kilométer/órás végsebességre volt képes. A maga korában ez világrekordnak számított, és a legtöbben ámulattal hallgatták a híreket. Ma már azonban nevetségesen hangzik ez az adat, főleg, ha hozzávesszük azt is, hogy 11 évvel ezelőtt megdöntötték az 1000 kilométer/órás álomhatárt. A mai csúcs 1226 kilométer/óra. Jövőre 1600 kilométer/óra a cél.

Ezen a szinten már nem beszélhetünk annyira autókról, vagy gépkocsikról. A csodajárgány elnevezés sokkal találóbb lehet. A 600 kilométer/óra határt normál tüzelésű motorokkal már nem lehet elérni. A leggyorsabb járműveket már turbó meghajtású, jet turbinákkal szerelték fel, és az aerodinamika miatt, inkább cigaretta formájuk van, mint kocsi. Sugárhajtású repülőre hasonlítanak, persze szárnyak nélkül, kerékkel.

A rekordokat nem lehet normál utakon, illetve versenypályákon felállítani. Sőt, egy repülőtér kifutópályája sem elegendő hozzá. Ahhoz ugyanis, hogy a végsebességet elérjék ezek az autók, nagyon hosszú, egyenes szakaszra van szükség. Éppen ezért az amerikai sósivatagokban rendezik ezeket a próbákat, ahol nagyon hosszú, tükörsima, egyenes szakaszok vannak. A leghíresebb tesztpálya az Utah állambeli Bonneville-ben van, ahol minden évben megrendezik a sebesség világa rendezvényt. A legújabb ezermérföldes csúcs elérésére még ez a helyszín sem a legmegfelelőbb.

1. Az első világrekord az utcai autók kategóriájában


63,15 kilométer/óra: ez a végsebesség számít világrekordnak ebben a kategóriában. Ezt a tempót 1898 decemberében, a francia származású Gaston de Chasseloup-Laubat érte el Achore-ban. A férfi egy elektromos meghajtású fogattal ment egy kilométert ilyen sebességgel.

2. A leggyorsabb napenergiával hajtott jármű


165 kilométer/óra: eddig ez volt a legnagyobb sebesség, amit egy napenergiával hajtott járművel értek el. 2006-ban az Ashiya japán egyetem Sky Ace elnevezésű járműve volt képes erre a teljesítményre. A háromkerekű jármű öt méter hosszú, 1,80 méter széles, és kizárólag napenergiával működik. Sofőr nélkül mindössze 138 kilogramm a súlya.


3. A leggyorsabb gőzmeghajtású modell


234,34 kilométer/óra: ekkora sebességre volt szükség ahhoz, hogy a járgány elnyerje a leggyorsabb gőzmeghajtású jármű elnevezést. Legalábbis ezt állítják azok a britek, akik szerint ekkora sebesség kell ahhoz, hogy valaki megdöntse Bob Barber nyolcvanas években felállított rekordját. Hivatalosan azonban ezt nem hitelesítette a nemzetközi automobil szövetség a FIA. Náluk még mindig Fred Mariott világcsúcsa van érvényben. A férfi a Stanley Rocket Racer elnevezésű járművével 205, 44 kilométer/óra sebességre volt képes 1906-ban, és ezzel ő volt az első ember, aki átlépte a kétszáz kilométer/óra-s sebességi álomhatárt.



4. Sebességrekord bicikli kategóriában

249,94 kilométer/óra végsebességre is képes a világ leggyorsabb kerékpárja. Az egykori olimpikon, és híres Iron Man versenyző John Howard 1985. július 20-án Bonneville-ban érte el ezt a sebességet szélárnyékban. Az ötszáz lóerős járművet úgy építették meg, hogy Howard szinte légellenállás nélkül tudta tekerni a pedálokat. Trükk nélkül a kanadai Sam Whittingham Varna Orpheus kerékpárjával Nevadában 130,36 kilométer/órás sebességet ért el.



5. Hidrogénnel hajtott jármű

© BMW

300,18 kilométer/óra végsebességet ért el a BMW H2R 2004 szeptemberében, a Franciaországi Miramas tesztpályán, és ezzel ez az autó lett a leggyorsabb ilyen jellegű jármű. Az üzemanyagcellás autók között a Ford Fusion Hidrogén 999 a leggyorsabb. A versenyautó 2007 augusztusában 333,59 kilométer/óra rekordot állított fel Bonneville-ben.



6. Dízelautók rekordja


529,11 kilométer/óra a határ a dízelkategóriában. Ez a rekord Andy Green nevéhez fűződik, aki a JCB Dieselmax géppell állította be ezt a végsebességet 2006 augusztusában, Salt Lake Citytől 90 mérföldre. A Torpedót két, négyhengeres 4,4 literes dízelmotor hajtja, és összesen 750 lóerős.


7. A leggyorsabb motor

564,93 kilométer/óra végsebességre képes a világ leggyorsabb motorja. A kaliforniai Chris Carr nevéhez fűződik ez a rekord, aki áramvonalas, átalakított kétkerekűjével érte el ez a sebességet.





8. Hagyományos motorral rendelkező autók rekordja


658,53 kilométer/óra a legutóbbi rekord a hagyományos, benzines motorral hajtott járművek között. Bob Summer 1965-ben, 6,9 literes, 2400 lóerős Crysler Hemi motorjával produkálta ezt a teljesítményt.


9. Először 1000 kilométer/óra sebesség fölött


1001,76 kilométer/óra végsebességet Gary Gabelich érte el 1970. október 23-án a rakétameghajtású Blue Flame nevű járművével. Ő volt az első, aki négy számjegyű végsebességre volt képes.

10. Az aktuális rekord


1227 kilométer/óra sebességre volt képes 11 évvel ezelőtt (1997. október 15-én) a brit Air Force pilóta, Andy Green. Nevadában a Thrust SSC, két jet turbinával meghajtott közel százezer lóerős járművével érte el ezt a végsebességet. Bár ez az erő, kb. 150 Forma-1 autó erejének felel meg, a rekord valószínűleg mégsem tart majd örökké. A hatvanhét éves amerikai, Ed Shadle ugyanis már dolgozik egy különleges rakétautón. A North American Eagle a tervek szerint 1600 kilométer/óra végsebességet is képes majd teljesíteni, ezzel megelőzheti a Thrust SSC-t.





11. Gyorsabb, mint a golyó
Bloodhound SSC, azaz a Véreb. Az ezermérföldes rekord animációja:



 

Legyen HVG pártoló tag!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig 45 millió forinttal segítették munkánkat.
2019-ben is olyan exkluzív sztorikat fogunk olvasóinknak bemutatni, mint tavaly a kamupártok pénzlenyúlásai, Lázár János bécsi videójának háttere vagy a szlovákiai újságírógyilkosság magyarországi szálai.
Ha önnek is fontos a minőségi újságírás, csatlakozzon!
Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig 45 millió forinttal segítették munkánkat.
2019-ben is olyan exkluzív sztorikat fogunk olvasóinknak bemutatni, mint tavaly a kamupártok pénzlenyúlásai, Lázár János bécsi videójának háttere vagy a szlovákiai újságírógyilkosság magyarországi szálai.
Ha önnek is fontos a minőségi újságírás, csatlakozzon!
hvg.hu Autó

Vezettük a világ leggyorsabb limuzinját

Az Audi tovább fejlesztette felsőkategóriájú A6 sorozatát. Nem kell megijedni, a C-szegmens húzóautója maradt olyan konzervatív, mint elődei. A motorpalettát gazdaságos erőforrások bővítik, az innovatív technikák révén pedig a teljes sorozat fogyasztása 12 százalékkal mérséklődött. A fedélzeti információs és szórakoztató központ teljes értékű szavakkal utasítható 3 dimenziós navigációval, digitális TV-vevővel és akár Bose hangrendszerrel is kérhető. A hozzánk október végén érkező limuzin és kombi kapható brutális változatban is: az RS6 minden idők legerősebb utcai Audija.

A munkamánia 7 figyelmeztető jele

A munkamánia 7 figyelmeztető jele

Ezzel a 6 lépéssel 6x6 százalékkal csökkentheti az esélyét annak, hogy rákos lesz

Ezzel a 6 lépéssel 6x6 százalékkal csökkentheti az esélyét annak, hogy rákos lesz

Felfedeztek egy nagy kőzetbolygót a Naprendszer közelében

Felfedeztek egy nagy kőzetbolygót a Naprendszer közelében

RTL Klub: Meghalt a fiú, akihez közel fél óra alatt ért ki a mentő a Nyugatihoz

RTL Klub: Meghalt a fiú, akihez közel fél óra alatt ért ki a mentő a Nyugatihoz

Havazásban kabrióztunk Lütyő őrmester ikonikus Citroënjével

Havazásban kabrióztunk Lütyő őrmester ikonikus Citroënjével

A hegyfalui plébános is beszállt az EP-kampányba: riogató plakátot rakott ki

A hegyfalui plébános is beszállt az EP-kampányba: riogató plakátot rakott ki