szerző:
automenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Félreértés ne essék ez nem valami cantabriai káromkodás és nem is egy argentin szappanopera bajszos hősszerelmesének a...

Félreértés ne essék ez nem valami cantabriai káromkodás és nem is egy argentin szappanopera bajszos hősszerelmesének a neve. Ez egy autó. Egy kisautó. Egy nagyon mérges kisautó. 180 lóerős.

További képek a galériában. Kattintson a képre!

Seat Ibiza SC Cupra Bocanegra. A Seat a Sociedad Española de Automóviles de Turismo rövidítése, spanyol autómárka, amely a VW bábáskodásával ontja egyre jobb és szebb autóit. Ibiza többek között egy izgalmas kis sziget a Földközi-tengerben, számos híres szórakozóhellyel: Pacha, Café del Mar. Egy autótípus neve is, az Ibizát 1984 óta gyártják, négy generációt ért meg eddig. Az SC a Sport Coupé rövidítése, a háromajtós Seat Ibizának a megnevezése. A Cupra, a Seatok legfélelmetesebb változata (Cup Racing). A korábbi Ibizából volt már Cupra változat 115 kW-os teljesítménnyel, sőt volt egy 1000 darabos Cupra R sorozat is 132 kW teljesítménnyel 1,8 literes turbómotorral. Ennek az utódja az új Cupra, amelyben az 1,4 literes kettős feltöltésű TSI motor dolgozik, szintén 180 lóerővel. A Bocanegra jelentése fekete száj, az autó orrának díszítésére utal, és felelevenít egy legendát, a hetvenes évek végén gyártott Seat 1200 Sportot, illetve erősebb testvérét az 1430 Sportot, 49, illetve 57 kW teljesítménnyel.

Körbeszaglásztam a Luc Donkerwolke által megrajzolt autót, kerestem a bódító benzin és az ütős vas szagát. Semmi. Beröffentem a motort. Semmi. Nagy gáz. Mennyei. Alacsony fordulaton és kezesen hajtva igazi városi kisautó, ám hergelve, tövig nyomva a gázpedált romboló szörnyeteggé válik. Ez a feloldhatatlan kettősség jellemezte a közösen eltöltött tíz napot. Ha vad kedvem volt, vadultunk, ha nyugodt voltam, akkor csorogtunk. De bármikor képesek voltunk váltani, sőt még kevertük is a hangulatokat. Én, és a Bocanegrám.

Az Ibiza Cupra eszement dolgokra képes, ha eszement a sofőr. Vezetni is tudni kell, mert nem irányítható olyan pontosan, mint egy versenyautó. Mert az Ibiza Cupra távolról sem versenykocsi. Pontatlan és sportkocsihoz méltatlanul könnyed a kormánya, a DSG váltó (duplakuplungos) sem jó annak, aki szándékosan sportosan kívánja vezetni, sőt a futómű sem az aszfaltba harapó változat. El kell fogadni, hogy a Bocanegra sportos kisautó, kis sportautó, de nem több. Aki többet akar kihozni belőle, megjárhatja, a fejre állás garantálható.

A kormány fogása jó, alul vágott, ám túlságosan indirekt, ezért nem tudjuk ideálisan bevágni nagy tempónál a kanyarokat. A váltó arra jó, hogy sportfokozatban kiüvöltsük a szomszédokat az ágyukból, vagy arra, hogy szép finoman városi tempóba, illetve autópályán nyugodtan haladjunk. Amint elkezdünk okoskodni, kézzel váltani, vagy hirtelen a padlógáz technikához folyamodunk, a DSG meghülyül és rosszul, azaz későn vált. Nem konzekvens a működése. A fordulatmérő mutatója belép a tiltott zónába, elviselhetetlenül ordít a motor, még a szépen formált kipufogóvég morgását is túlvisítja. Ha megfelelően adagoljuk a benzint, van egy pont, amikor felváltás előtt V6-osokat megszégyenítő morgás hallatszik a középre helyezett ízlésesen sportos kipufogókból. Csak nem elég hangos. Alapjáraton és alacsony fordulaton egyáltalán nem hallani zúgását.

 

[[ Oldaltörés (Egymillió forint a felára) ]]

 

Az egyedi fílinget sportos kiegészítések fokozzák: B betű a kormányban, szénszálas betétek több helyen, alumínium pedálok, vörös cérnával díszített sportülések, ülésfűtés, panoráma tető (csak billenthető), intelligens xenonlámpák, egyedi (és ronda) felnik, szélesebb nyomtáv, 10 milliméteres ültetés. Plusz a DSG váltó és a 180 lovas moci, és kész is a 6,6 milliós árcédula. Egyedi külső, egyedi belső, egyedi erő és egyedi ár. Kíváncsi vagyok, lesz-e vállalkozó kedvű vásárló erre a drága örömforrásra. A sima Cuprával jobban járunk, annak alapára 5,6 millió forint. És az is 180 lovas, de az is DSG-s. Hiányzik ebből az autóból a komolyabb hifi és egy rendes differenciálzár, ez az XDS csak arra jó, hogy a legjobbkor vegyen el a gázból.

A kérdés adott: szabad-e 180 lóerőt ráengedni az első kerekekre mechanikus diffizár nélkül, illetve rászabadítani olyan vadállatokat az útra, aki ebben élik túl komplexusaikat. Erre válasz a bután és hamar reagáló ESP és a DSG váltó, amelyek megakadályozzák, hogy teljesen elszálljunk. Futóműve durván jelzi az úthibákat, rossz úton kín.

Fotó: Bíró Milán

Az erőt kompresszor és turbófeltöltő közös munkája biztosítja, 2400-es fordulat alatt az előbbi, utána süvítve beszáll a turbó, 3500-as fordulat fölött pedig csak a turbó juttatja csúcsra a motort. A 250 newtonméteres nyomaték 2000-4500-as fordulat között áll rendelkezésre, a Bocanegra 7,2 másodperc alatt van százon, és 225 kilométer/óra a végsebessége. 180 fölé nem hajtottam soha, annyira bizonytalanná vált útfogása nagy sebességen, hogy jobbnak láttam visszavenni a tempóból és inkább a gyors elindulásokra összpontosítottam.

Az Ibiza sportülései nem rosszak, de egy Recaro is belefért volna ebbe az árba, ahogy a Seat Sport AP Racing féknyergei is, amelyeket felár ellenében rendelhetünk a Cuprához, igaz a gyári fékek is elég combosak (alapból elöl 288, hátul 232 milliméteres, elöl belső hűtésű tárcsákat találunk).

Az ergonómia nincs a helyzet magaslatán, a vészvillogót nehezen találjuk, vezetés közben a klíma és a tetőablak kezelése is bonyolult. Az ajtók szigetelése nem bírja a strapát, az augusztus eleji nagy esőkben beázott menet közben, igaz csak néhány kövér csepp verekedte át a szigetelést. Az órák megvilágítása gyatra, ha nem ég a lámpa, vakon megyünk, nem tudjuk mennyivel. Többnyire többel, mint szabad lenne…

Fogyasztásban sem gyenge a Bocanegra. A legkisebb értéket akkor mutatta a fedélzeti számítógép, amikor egy átmulatott este után vittem haza a szülinapos barátomat. A gázt alig nyomtam, inkább csak a szélirányt figyelve haladtunk. Az 50 kilométeres túra során sikerült 7 literre leszorítanom a fogyasztást, hosszabb távon ez volt a rekord. A több, mint 800 kilométeres teszt során vegyes használatban 8,6 liter benzint fogyasztott átlagban 100 kilométerenként a Seat Ibiza SC Bocanegra.

Biró Csongor

 

[[ Oldaltörés (Műszaki adatok) ]]

 

 

Seat Ibiza SportCoupé Cupra Bocanegra
MOTOR  
Hengerűrtartalom (cm3) 1390
Környezetvédelmi besorolás  EURO 5
Max. teljesítmény lóerő/kW  180 lóerő 6200-as fordulaton
Max. nyomaték: Nm  250 Nm 2000-4500-as fordulaton
MÉRETEK  
Tengelytáv (mm)  2469
Hosszúság/szélesség/magasság (mm) 4034/1693/1428
Csomagtér 284-930 liter
Saját tömeg (kg)  1172
MENETTELJESÍTMÉNYEK  
Végsebesség (km/h)  225
Gyorsulás (s): 0 - 100 km/h  7,2
FOGYASZTÁS (l/100 km)  
Városi    
Országúti    
Vegyes 6,4
Tesztfogyasztás 8,6
CO2 kibocsátás (g/km)  146
ÁRA 6,6 millió forint

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Bedrogozták, megerőszakolták, fogva tartották – állítja Duffy Instagram-oldala

Bedrogozták, megerőszakolták, fogva tartották – állítja Duffy Instagram-oldala

Visszavonul Sarapova

Visszavonul Sarapova

Szabadon járkálnak a koronavírus-járvány olasz epicentrumából jött egri vízilabdázók

Szabadon járkálnak a koronavírus-járvány olasz epicentrumából jött egri vízilabdázók