szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A cél az, hogy a járművek biztonságos oldaltávolságot tartsanak, és jobban odafigyeljenek a kerékpárosokra.

A BKK és a BKV is csatlakozott a kerékpáros közlekedés biztonságát szolgáló 1,5 m-es előzési oldaltávolság kampányhoz – jelentette be az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos csütörtökön. Révész Máriusz a BKV kelenföldi autóbuszgarázsában tartott sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy mostantól a biztonságos előzési oldaltávolság megtartását népszerűsítő matricával ellátott buszok fognak közlekedni a fővárosban, illetve megállókban is kihelyeznek erre figyelmeztető táblákat.

©

A politikus szerint – aki láthatóan nagyon élvezte a buszgarázsnál töltött időt – az Országgyűlés elé kerülő KRESZ-módosítási csomagban is szerepel a 1,5 m-es előzési oldaltávolság előírása is, a jelenlegi megfelelő oldaltávolság meghatározás helyett.

©

Révész szerint a kerékpáros közlekedés további népszerűsítéséhez közlekedési szemlélet megváltoztatására is szükség van, sokan ugyanis azért nem ülnek biciklire, mert félnek, például attól, hogy az autók túl közel haladnak el mellettük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!