szerző:
hvg.hu

Ha ezzel a francia kocsival akár az ideálisnál eggyel kevesebb kerékkel is lehet gurulni, akkor három kerékkel parkolni tulajdonképpen nem is olyan nagy mutatvány.

A Citroën 1992 és 2002 között gyártotta Franciaországban a Xantia nevezetű középkategóriás modelljét, melynek érdekessége a hidropneumatikus rugózás. A különleges rendszernek köszönhetően a típus kis túlzással élve repülőszőnyegként suhan át az úthibák felett, és gombnyomásra állítható a felfüggesztésének a magassága.

Az alábbi, a napokban Budapest VII. kerületének egyik kereszteződése közelében készített fotókon látható Xantia tulajdonosa vélhetően a legmagasabb futómű beállítással parkolt be erre a hepehupás helyre:

©
©

A felvételen egyébként egy abszolút csúcskategóriás Xantia látható, melynek 2,9 literes V6-os motorja 190 lóerőt és 267 Nm-t szabadít rá az első kerekekre. És a bőven a mostani divatterepjáró őrület előtt született kocsi akkor sem jön zavarba, ha a hátsó kerekek közül az egyik éppen nincs a helyén:

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Federer kiesett az Australian Openen

Federer kiesett az Australian Openen

A tényállítások és a tények

A tényállítások és a tények

Meghalt Andy Vajna

Meghalt Andy Vajna

Jó hír: „ki lehet mosni” a szennyvízből a mikroműanyagot

Jó hír: „ki lehet mosni” a szennyvízből a mikroműanyagot

Karácsony és Horváth első előválasztási vitája: A Fidesz meg fog bukni

Karácsony és Horváth első előválasztási vitája: A Fidesz meg fog bukni

“56 befolyásolta az egész életemet" – így készült Andy Vajna személyes mozifilmje

“56 befolyásolta az egész életemet" – így készült Andy Vajna személyes mozifilmje