szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kevés ennél egyszerűbb emblémát találni az autós iparágban, ennek ellenére sokan mind a mai napig nincsenek tisztában az eredetével.

1926-ot írtunk akkor, amikor a Daimler és a Benz cégek egyesültek egymással, és ekkor, pontosan 1926. június 28-án hozták létre a Mercedes-Benz márkát. A Mercedes márkanév ennél kicsit régebbi, azt ugyanis 1902. június 23-án védették le, még pedig egy bizonyos Emil Jellinek Daimler-kereskedő Mercedes nevű lányának ihletésére.

Ezt a sztorit még viszonylag sokan ismerik, azt viszont már kevesen tudják, hogy pontosan honnan ered a cég logója. A háromágú csillag elsőként egy levelezőlapon bukkant fel, amivel Gottlieb Daimler jelölte meg a lakóhelyét, vagyis a gyár helyét.

Ezután eltelt néhány év, és amikor az 1900 márciusában elhunyt Daimler fiai, Paul és Adolf emblémát kerestek a márkának, úgy döntöttek, hogy a háromágú csillagot választják, ami akkoriban azt jelképezte, hogy a cég termékei a földet, a vizet és a levegőt is meghódítják.

©

Az első csillag emblémás Mercedes 1910-ben látta meg a napvilágot. Érdekesség, hogy 1909-ben egy négyágú csillagot is levédettek a Daimler testvérek, mely aztán a 80-as években a Deutsche Aerospace AG jeleként bukkant fel.

©

Kíváncsi a nagy rivális BMW logójának történetére? Itt alaposan megismerkedhet vele.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Visszakapta a TheVR az Apple miatt letiltott Twitch-csatornáját

Visszakapta a TheVR az Apple miatt letiltott Twitch-csatornáját

A magyaroknak bejön az EU-járványkezelése

A magyaroknak bejön az EU-járványkezelése

Koronavírus miatt került kórházba a pécsi polgármesteri hivatal egy dolgozója

Koronavírus miatt került kórházba a pécsi polgármesteri hivatal egy dolgozója