szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kép az M5-ösön készült, alig pár órája.

A 112Press tette közzé Facebook-oldalán ezt a képet, amelyen egy román rendszámú kisáruszállító látható. Kijelenthető, hogy sofőr nem fordított különösebb gondot a jármű letakarítására. Akár 90-100 km/órás tempónál is, ha a hótömb megindul, balesetveszélyes helyzetet okozhat.

Nem is kérdés mennyire balesetveszélyes az ilyen jégdarabok becsapódása, amelyek képesek akár betörni szélvédőt, amire többször is volt példa.

A KRESZ alapvetően előírja, hogy a jármű vezetője indulás előtt köteles a kormányberendezés, a fékberendezés, a gumiabroncsok, valamint a kötelezően előírt világító- és fényjelző berendezések állapotát, a hatósági jelzés(ek) meglétét, állapotát – az adott körülmények között indokolt módon – ellenőrizni.

Nyilván egy kamion pótkocsijáról nem egyszerű feladat leszedni a jégdarabokat, de ha valaki ennek elmulasztása miatt megsérül, annak a következményei sem lesznek éppen egyszerűek. Mint, már több ilyen esetben is, ilyenkor a közúti közlekedés rendjének megzavarása szabálysértés miatt folytattak le eljárásokat a rendőrők, amelyek büntetési tétele 100 ezer forint, plusz eltiltás, nyilván a eset súlyosságától függően.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!