szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A cég bevételei pedig alaposan, majdnem 60 százalékkal nőttek, de a szakértők ezzel sem maradéktalanul elégedettek.

Sorra jönnek ki második negyedéves jelentéseikkel az autógyártók. A Tesla éves és negyedéves összevetésben is kisebb veszteséggel zárt ezt az időszakot.

A Tesla rekordszámú, 95 ezer 200 autót szállított le a második negyedévben, ebből 77 ezer 550 Model 3 és 17 ezer 650 Model S és Model X volt. A cég a második negyedévben rekordszámú autót gyártott. Összesen 87 ezer 48 autót, ebből 72 ezer 531 Model 3 és 14 ezer 517 Model S és Model X volt.

Az autógyártó negyedéves bevétele 58,7 százalékkal, 6,35 milliárd dollárra nőtt, ami elmaradt a szakértők által várt 6,41 milliárd dollártól.

A cég vesztesége 408 millió dollárra esett az első negyedévi 702 millió dollárról, illetve a tavalyi második negyedévi 718 millió dollárról.

Most a részvényarányos veszteség 1,12 dollár lett, ami azonban jóval nagyobb a szakértők véleményének átlagában szerepelt 36 centnél.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Fidesz arra játszik, hogy az ellenzéki pártok felfalják egymást a választásig

A Fidesz arra játszik, hogy az ellenzéki pártok felfalják egymást a választásig

Berg Judit: Izgultam, nehogy a Ruminit is utálják a gyerekek, mint minden kötelezőt

Berg Judit: Izgultam, nehogy a Ruminit is utálják a gyerekek, mint minden kötelezőt

Kiss Ádám: 2020? Nem a kedvencem

Kiss Ádám: 2020? Nem a kedvencem