szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jelenleg ez 2,6 millió forintnak felel meg, és több mint amennyivel idehaza támogatják az elektromosautó-vásárlást.

Év végéig elindítja a szlovák gazdasági minisztérium az elektromos autók vásárlását célzó programját. Elektromos autó vásárlásához – maximum 50 ezer eurós vételárig – 8000 eurós támogatást ad, plug-in hibrid autóra 5000 eurót – írja a parameter.sk.

„A legnagyobb probléma az elektromos autókkal az ár, egyelőre elég drágák” – mondta Peter Žiga gazdasági miniszter. A támogatási program november végén vagy december elején indulhat. Jelenleg körülbelül 1100 elektromos autó van forgalomban Szlovákiában, a minisztérium szerint ez nagyon kevés, vásárlásukat összességében 5 millió euróval akarja támogatni a tárca, ami azt jelenti, hogy legalább 625 személy kaphat támogatást elektromos autó vásárlására.

„Ha megfelelő lesz az érdeklődés, nem kizárt, hogy megemeljük a keretet” – tette hozzá Žiga.

Mint talán ismert, Magyarországon, is van állami támogatás az elektromos autók vásárlására. Nálunk a bruttó vételár 21 százalékára, maximum 1,5 millió forint támogatást lehet kérni egy tisztán elektromos hajtású autó vásárlásához. Korábban az összeghatár 15 millió forint maximális bruttó vételárat jelentett autónként, amelyet tavaly 20 millió forintra emeltek.

Közel 13 ezer autón van már zöld rendszám

Ezen autók fele még a fővárosban lett regisztrálva, de folyamatosan nő a más régiókban lévő környezetkímélő autók száma is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Ezt nagyon meredeken intézte az élet” – Testamentum címmel jelent meg az új Omega-album

„Ezt nagyon meredeken intézte az élet” – Testamentum címmel jelent meg az új Omega-album

Megérkezett az Audi TTS erősebb új változata

Megérkezett az Audi TTS erősebb új változata

Új funkciót kapott a TikTok, megvédheti a felhasználót az epilepsziás rohamoktól

Új funkciót kapott a TikTok, megvédheti a felhasználót az epilepsziás rohamoktól