szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kicsit utópisztikusnak hangzik az angliai farmerek ötlete, de elegük van a szeméttel teli földekből.

A gazdálkodók azt szeretnék elérni, hogy csökkenjen a szemetelés a földjeik mentén, ráadásul az állatok gyakran meg is eszik, amit találnak.

A Telegraph írt arról, hogy angliai farmerek felvetetették, hogy az éttermekben vagy bármilyen olyan helyen, ahol gyakran eldobált termékeket forgalmaznak, nyomtassák rá az autók rendszámát a megvásárolt termék dobozára.

Az egyik farmer azt hozta fel példaként, hogy a közelükben lévő éttermek 2,5 mérföldes környezetében – 4 kilométer – tele van minden eldobott szeméttel, vélhetően ennyi kell, hogy elfogyasszák az autósok a megvásárolt ételeket.

A McDonald’s is megszólalt az ötlet kapcsán és elmondták, hogy az általuk használt csomagolóanyagok 80 százaléka újrahasznosítható, minden éttermük mellett rengeteg szemetes van, ahova kidobhatnák a vásárlók az üres papírdobozokat.

Az ötlet nem feltétlenül rossz, mert érdemes minden eszközt bevetni a szemetelés és a szemetelők ellen, viszont valljuk meg, semeddig sem tart egy papírpoharat összetépni és nem egyben kidobni a kocsiablakon, hogy a rendszámot se lehessen azonosítani.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szokatlan szolgáltatással rukkolt elő az egyik legnagyobb budapesti bevásárlóközpont

Szokatlan szolgáltatással rukkolt elő az egyik legnagyobb budapesti bevásárlóközpont

Logikus volna: ilyen lehetne az széthajtható iPhone

Logikus volna: ilyen lehetne az széthajtható iPhone

Akinek bejött a lezárás: szépen nőtt a Magyar Telekom profitja

Akinek bejött a lezárás: szépen nőtt a Magyar Telekom profitja