szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A főpolgármester szerint az otthonról dolgozók miatt a parkolási helyzet semmivel nem lett jobb Budapest belvárosában, mint a veszélyhelyzet bevezetése előtt volt, így semmi sem indokolja a parkolás ingyenessé tételét.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Karácsony Gergely főpolgármester a közösségi oldalán tartott tájékoztatót, amelyen beszámolt arról is, miért nem akarják ingyenessé tenni most a parkolást Budapesten. Mint mondta, csak a belvárosban kétszer annyi engedélyt adtak így is ki, mint ahány parkolóhely van, és ezeken jellemzően a helyiek parkolnak. Ha ingyenessé tennék a parkolást mindenki számára, mint ahogyan az felvetődött igényként, azzal egyáltalán nem oldanák meg a problémákat.

A fővárosi plázákkal viszont felvették a kapcsolatot, azt kérve tőlük, hogy átmenetileg tegyék lehetővé a parkolást a jelenleg üres parkolóikban. A VIII. kerületben már született is ilyen megoldás.

A Parkl nevű parkolást segítő applikáció statisztikái szerint a járvány miatt meghozott kormányrendeletek kihirdetése után látványosan csökkentek a parkolási tranzakciók az országban: Budapesten a múlt hét hétköznapi átlagos számaihoz képest hétfőn közel 43 százalékkal volt alacsonyabb a szám. Igaz – teszik hozzá a cég közleményében – a legnagyobb arányban a bevásárlóközpontok parkolói ürültek ki.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!