szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már tavaly napirendre került a tér átépítése, de még nincs róla döntés. A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója reméli, még visszatérnek rá.

„Így is kinézhetne a Nyugati tér” – írta közösségi oldalán Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója, aki az általa vezetett központ egyik látványtervét közlő Építészfórum cikkét osztotta meg.

A képen az látható, hogy nézne ki a Nyugati tér, ha megszabadítanák a felette áthúzódó autós felüljárótól, és átvezetnék rajta a Lehel téri villamosokat a Bajcsy-Zsilinszky útra. A Vitézy által idézett cikkben az Epítészfórum a Nyugati tér múltját és lehetséges fejlesztését taglalja, és felidézi, hogy a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa már tavaly májusban napirendre tűzte a felüljáró elbontását és a villamosvonal létesítését.

Vitézy idézte a cikknek azt a részét, amely szerint a motorizáció a tér gyenge pontjává vált, és szükséges lett a tér életének gyökeres megváltoztatása.

Annyit fűzött hozzá, hogy

a Nyugati tér fejlesztéséről vagy a villamos megépítéséről egyelőre nem született végleges döntés. A téma a Főváros által lemondott júniusi FKT ülés napirendjén is szerepelt volna, remélem, lesz még mód visszatérni rá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szijjártó megemlített két súlyos kihívást, amivel szembenéz a világ

Szijjártó megemlített két súlyos kihívást, amivel szembenéz a világ

Radar360: Élesek a szigorítások, besegítene a magánegészségügy

Radar360: Élesek a szigorítások, besegítene a magánegészségügy

Megindult az orosz dezinformáció a nyugati vakcinák ellen

Megindult az orosz dezinformáció a nyugati vakcinák ellen