szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nemzetközi csapat Zürich környékén vett részt illegális versenyekben. 200-300 kilométer per órás sebességgel hajtották a kocsikat a forgalomban.

Tucatnyi embert vettek őrizetbe a svájci rendőrök, illegális közúti autóversenyzés és gyorshajtás miatt. A sofőröket több alkalommal is tetten érték, amint “erős, tuningolt autóikkal” jelentősen túllépik a sebességhatárokat: lakott területen kívüli közúton 200, az autópályán 287 kilométer per órával is lemeszelték őket.

A csoport tagjainak életkora 24 és 40 év közötti, 11 közülük férfi és egy nő, volt köztük svájci, olasz, észak-makedón, szerb és bosznia-hercegovinai állampolgár is. Elfogásukat hosszas nyomozás előzte meg, az ügyön még 2019-ben kezdett dolgozni a zürichi kantoni rendőrség. A hatóságok többük otthonában is házkutatást tartottak, és lefoglaltak több autót is. A csoport négy tagja esetében kezdeményezték előzetes letartóztatás elrendelését – jelentette az Euronews.

A svájci autópályákon 120 kilométer per óra a megengedett legnagyobb sebesség, lakott területen kívüli közutakon pedig legfeljebb 80-nal szabad haladni.

Címlapi képünk illusztráció.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!