Windisch Judit Itthon

Elbukott alkotmánymódosítással még jobban is jár a Fidesz

Ha november 8-án módosítják az Alaptörvényt, pontot kell tenni egy sztori végére, amelyet a Fidesz valószínűleg inkább folytatna azzal, hogy a Jobbikot teszi meg bűnbaknak. Elemzők nem látnak olyan forgatókönyvet, amelyből a Fidesz itthon rosszul jöhetne ki.

hvg.hu Itthon

Így mond búcsút a kormány a letelepedési kötvényeknek

A hvg.hu információi szerint immár biztos, hogy megszűnik a konstrukció. Kivezetéséről akár 2 hét múlva szavazhat is a parlament, talán – elébe menve a Jobbik követelésének – még a migrációellenes alaptörvény-módosítás előtt.

Bihari Ádám Itthon

Gulyás Gergely elfutott, Kósa Lajos káoszozott az ötpártin

Akár el is maradhatott volna az alkotmánymódosításról tartott, ötpártira tervezett egyeztetés, hiszen először az MSZP, később egy jókora kavarodásra hivatkozva az LMP is lemondta a részvételét. A Jobbik mentette meg az eseményt, amit hamarosan Vona-Orbán-csúcs is követ majd.

hvg.hu Itthon

Megszelídítette a kormány terveit az ellenzék

Kigyomlálva mehet a parlament elé a Honvédelmi Minisztérium terrorveszély-helyzetről szóló alaptörvény-módosítási javaslatcsomagja. Nincs már szó tévéstúdiók megszállásáról, kijárási tilalomról, nyilvános gyűlések tilalma és csak 15 napig tarthat a terrorveszély-helyzet, ezután a parlament felhatalmazása szükséges. Az LMP és a Jobbik is rábólinthat a csomagra, az MSZP viszont most sem ment el a tárgyalásokra.

Bihari Ádám Itthon

Barátkozik a kormány az ellenzékkel

Ritka pillanat, amikor a magyar kormány engedményeket tesz az ellenzéknek, de úgy tűnik a Honvédelmi Minisztérium alaptörvény-módosító csomagja annyira fontos a kabinetnek, hogy hajlandó a kompromisszumokra. Bár létezhetnek a döntést sürgető szakszolgálati jelentések, ezek nem nyilvánosak. Az egyezkedés annyira jól alakul, hogy még az sem kizárt, szocialistákat is sikerül visszacsalogatni a tárgyalóasztalhoz.

Bihari Ádám Itthon

Terrorveszély: megszereztük a kormány legújabb alkotmánymódosítási tervét

Először a hvg.hu-n olvashatja az alaptörvény-módosítás legújabb változatát. Kikerült a tévéstúdiók elfoglalása és az internetforgalom fokozott ellenőrzése is a tervezetből. A módosításban már a nyilvános rendezvények tilalma sem szerepel és a kijárási tilalom sem található. Az ellenzék által kifogásolt részek többsége eltűnt. Még az sem kizárt, hogy a lecsupaszított változattal a szocialistákat is sikerül visszacsalogatni a tárgyalóasztalhoz.

Bihari Ádám Itthon

Mégsem zárná börtönbe a kormány a csetprogramok tulajait

Lehet, hogy a terrorveszély miatt tervezett alkotmánymódosítást kukába dobhatja a Fidesz, az ezzel párhuzamosan futtatott belügyi javaslatcsomag viszont még átmehet. Várhatóan arról is letesz a kormány, hogy titkosítást alkalmazó kommunikációs programok üzemeltetőit börtönnel fenyegesse.

MTI Itthon

Kósa: Jöhet a terror-alkotmánymódosítás, megvan az egyetértés

Az MSZP távol maradt az egyeztetéstől, de a Jobbik és az LMP megegyezett a Fidesszel abban, hogy a párizsihoz és a brüsszelihez hasonló terror veszélyének elhárítása olyan azonnali beavatkozásokat igényel, amelyek alapvető jogok korlátozásával járnak, és erre kizárólag különleges jogrendben van lehetőség.

MTI Itthon

Meggondolhatta magát a kormány: mégis változik a vészhelyzeti terv?

Több jelentős ponton változott az alaptörvény-módosítás tervezete a terrorveszélyhelyzet elrendelésével kapcsolatban – írta a Magyar Idők. A módosítással párhuzamosan a honvédelmi tárca a terrorfenyegetés miatt kezdeményezni fogja a kabinetnél a nemzeti biztonsági stratégia és a nemzeti katonai stratégia átdolgozását.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk